Véres és félelmetes trailert kapott az új Alien-sorozat!

Pénteken debütál az első rész, ezzel kíván a Fox stúdió boldog születésnapot a 40 éves Nyolcadik utas: a Halálnak.

Március 29-én, pénteken (azaz ma!) debütál az IGN-en a Fox stúdió új Alien-antológiasorozata, amely hetente jelentkező kisfilmekkel ünnepli A nyolcadik utas: a Halál bemutatójának 40. évfordulóját. A Ridley Scott, H.R. Giger és Dan O’Bannon sci-fi klasszikusa előtt tisztelgő hat alkotás rendezőjét 550 aspiráns közül választotta ki a Fox. A fő irányelv az volt, ki tudja leginkább megidézni az eredeti, ma már kultikus népszerűségnek örvendő Alien fullasztó atmoszférájú űrhajóbelsőit, hidegrázós menekülős jeleneteit és a jól ismert, sötétben bujkáló szörnyeteget.

Az antológiasorozat a márciusi trailer után most egy újabb előzetest kapott. De figyelem!!!

A Fox új Alien-előzetese Red Band besorolást kapott az Amerikai Mozgókép Szövetségtől (MPAA), vagyis a megtekintése szigorúan csak felnőtteknek ajánlott! A trailer a nyugalom megzavarására alkalmas, véres és erőszakos jeleneteket tartalmaz, ezt mérlegelve kattintson mindenki az alábbi videóra!

A hat kisfilmből álló antológiasorozat tehát magyar idő szerint ma, késő délután debütál az IGN-en. A Fox eddig az alábbi infókat osztotta meg az egyes epizódokról – figyelem, úgy tűnik, ez lesz a végleges sorrend, nem a márciusban közreadott lista!

  1. Március 29.: Alien: Containment – Négy túlélő űrhajótöröttként sodródik a mélyűrben egy mentőkapszulában, miközben azt próbálják együttes erővel kitalálni, mi vezethetett az űrhajójuk megsemmisüléséhez. Csakhogy egy idő után már egyikük sem tud bízni a másikban, mert nem tudhatja, megfertőződött-e... Írta és rendezte: Chris Reading.
  2. Április 5.: Alien: Specimen – Julie, a botanikus éjszakai műszakban dolgozik egy távoli űrkolónia üvegházában, és mindent megtesz azért, hogy megfejtse annak a furcsa talajmintának a titkát, ami teljesen megvadította a laboratórium kutyáját. Pechjére leáll az üvegház rendszere, Julie pedig az épület foglya lesz, és közben senki sem veszi észre, hogy egy titokzatos rakományból megszökik egy idegen faj mintapéldánya. Feszült macska-egér harc veszi kezdetét, mivel az idegen lény új gazdatestet akar... Írta és rendezte: Kelsey Taylor.
  3. Április 12.: Alien: Night Shift – Másnaposan és kábán kerül elő egy korábban eltűntnek hitt űrkamionos, ezért a kollégái egy kiadós alvást javasolnak neki gyógyszerként. Ám amikor az állapota rosszabbra fordul, vonakodva bár, de beengedik a kolónia ellátmányraktárának belsejébe. Egy fiatal munkásnő elhatározza, saját maga jár utána a furcsa történéseknek... Írta és rendezte: Aidan Breznick.
  4. Április 19.: Alien: Ore – Lorianne keményen dolgozik egy távoli bányabolygón, hogy egyszer majd jobb életet biztosíthasson a kolónián élő lánya és unokája számára. Ám amikor felfedezi, hogy egy másik bányász titokzatos körülmények között meghalt, döntenie kell: elmenekül, vagy figyelmen kívül hagyva a bányavezetőség utasításait, szembenéz a félelmeivel és harcba száll a családja biztonságáért. Írta és rendezte: a Spears-nővérek.
  5. Április 26.: Alien: Harvest – Egy sérült űrkombájn legénységének már csak percei vannak hátra ahhoz, hogy elérjék az evakuációs űrkompot. Egyetlen segítségük egy mozgásérzékelő szenzor, amivel talán megtalálhatják a biztonságos kivezető utat, és elkerülhetik az őket rettegésben tartó, titokzatos árnyat. Csakhogy a legnagyobb fenyegetés közelebb van hozzájuk, mint gondolnák! Írta és rendezte: Benjamin Howdeshell.
  6. Április 26.: Alien: Alone – Hope, az Otranto nevű, vegyi anyagokat szállító, elhagyatott teherűrhajó egyetlen életben maradt tagja egy éven át dolgozott azon, hogy egyben tartsa magát és a bárkát. Miután felfedez egy rejtett szállítmányt, mindent kockára téve igyekszik beindítani a ronccsá vált űrhajót, hátha így élő embereket talál. A film érdekessége, hogy A bolygó neve: Halálban Hudsont alakító Bill Paxton fia, James Paxton is szerepel benne! Írta és rendezte: Noah Miller.

Az utolsó két film nem véletlenül fog ugyanakkor debütálni: ez a Nemzetközi Alien Emléknap, amit 2016 óta hivatalos eseményként ünnepel a Fox stúdió. A 4. hó 26. dátum egyébként onnan jött, hogy A nyolcadik utasban az arctámadók tojásait az LV-426-os bolygón találta meg a Nostromo legénysége. (via Collider)