Vicces filmek borús időre

Borúra derű, mondjuk mi, és a hétvégére akad pár jó kis komédia, Steve Carelltől több is, bűvészes és kémes, de játsszák a modern vígjátékok guruja, Judd Apatow munkáit is.

Zsenikém - Az ügynök haláli (2008)

Ismerős a sztori? Az Ügynökség legjobb emberei kidőlnek a sorból, és végre lehetőséget kap egy igazi pancser is, aki annyira hülye, hogy arra az ellenség sem számít. Mert ez volt a receptje (nagyjából) a Melissa McCarthy-féle A kémnek, és erről szólt az új Johnny English film is Rowan Atkinsonnal.  És ez történik a CIA-nál is, ahol minden ügynök lebukik az ellenségnek köszönhetően. Jobb híján az elemzőt, Maxwell Smartot (Steve Carell) vetik be a bolygó megmentésére, aki világ életében ki szerette volna próbálni, milyen ügynöknek lenni. A halálos és csinos veteránt, a 99-est (Anne Hathaway) adják mellé, és hősünk egyre közelebb kerül az ellenséghez és a társához. Ehhez persze hol önmagát, hol másokat kell úgy 5 percenként roppant megalázó helyzetbe hoznia.

Szombat: A fantasztikus Burt Wonderstone (2013)

Ami azt illeti, külön cikket írhattunk volna Steve Carell hétvégi filmjeiről, lett volna elég belőlük, És Carell most bűvészkedik, Burt Wonderstone néven, de ahogy azt tőle megszoktuk, csapnivalóan. Vagy legalábbis idejét múlt, unalmas módon, ezért neki és régi partnerének, Anton Lovecraftnak (Steve Buscemi) át kell gondolniuk műsorukat, életüket és barátságukat. Ráadásul feltűnik a színen Steve Gray (a csodálatosan tenyérbemászó Jim Carrey), egy utcai mágus, aki elhomályosítja őket modern, látványos mutatványaival. És innen szép nyerni egy igazi lúzernek. Vagy kettőnek! Ám van egy régi, titkos trükk, ami segíthet!

Vasárnap: 40 és annyi (2012)

Ez, kérem, az oly nagysikerű Felkoppintva (2006) amolyan nem hivatalos folytatása, hiszen az ott megismert jópofa, de mégiscsak mellékszereplő házaspár, Pete és Debbie életébe nyerhetünk roppant szórakoztató bepillantást. Már a 40-hez közelednek, két gyereket nevelnek, mindennapjaik a megszokásból állnak, illetve az azzal való szembesülésből, hogy már ők sem fiatalok. Az egyetlen lehetőségük túllépni az ezáltal okozott apátián, és akciótervet eszelnek ki arra, hogyan dobják fel kapcsolatukat. A rendező, Judd Apatow  feleségére, Leslie Mannre bízta a női főszerepet, és most is betette két kislányát, illetve országos haverjára, Paul Ruddra osztotta a férfi főszerepet – de a filmnek egyáltalán nem árt ez a bennfentesség, sőt! -, de előkerül Jason Segel, Megan Fox és Melissa McCarthy is.