Villantások és furcsaságok, amiket tuti te is többször visszanéztél

Sharon Stone villantása az Elemi ösztönben mondhatni kötelező, de más filmekben is akadnak hasonló figyelemre méltó jelenetek. Összeszedtünk néhány ilyen pillanatot, amit tuti mindenki számtalanszor visszanézett.

Oroszlánkirály

Amikor Simba leherevedik egy oromra, az égbolton a felreppenő porból gyanúsan a SEX szó rajzolódik ki. Később kiderült, hogy ez igazából a rajzfilmen dolgozó SFX nevezetű cég afféle rejtett aláírása akar lenni, de lássuk be, elég furmányosan rajzolták oda a nevüket.

 

Harcosok klubja

Tyler Durden tucatnyi munkahelyen dolgozik, és természetesen mindegyiket széttrolkodja. Pincérként ráfingik a krémesre (ez a világ egyik legzseniálisabb merénylete), mozigépészként pedig hímtagokat vág a filmbe. Ezért is stílusos, és a film értelmezési lehetőségeit is kiszélesíti, hogy Brad Pitt már Tyler felbukkanása előtt felvillan, de épp csak egy röpke pillanatra, mint az a bizonyos pénisz. Amit bizony a film legvégén tényleg bevágnak!

 

Vasember

Mielőtt az egész szuperhős hajcihő elkezdődött volna, a Vasember üde színfolt volt a blockbusterek közt, és meglepően jó is. Akkor még senki sem sejtette, hogy hamarosan egymás után gördülnek lefelé a szuperhősök a futószalagról. Ezért is számított különlegesnek Amerika kapitány kibelezett pajzsa hanyagul odavetve Tony Stark munkapadjára a kütyük közé. Persze a kapitány megjelenése óta kiderült, hogy ez nem volt több puszta poénnál, hiszen a pajzs egyedi darab, és az mindvégig a zászlóba öltözött szuperhősnél volt.

Forrás: Marvel/Paramount Pictures

 

Eredet

A városfelpöndörödés valóban nagy vagányság, kár, hogy még annak idején az előzetesben megmutatták kábé az egész jelenetet. De annyira újszerű volt, hogy tényleg meg kellett nézni újra és újra. Szerencsére azóta itt van nekünk a Doctor Strange, amiben ezt az egész söndörödést-pöndörödést négyzetre emelték, és derekasan meg is mutatják!

Forrás: Warner Bros.

A kis hableány

Nos, ez egy különösen zavarba ejtő jelenet.  A rajzfilm fináléjában a megbabonázott Erik herceg egy hajó fedélzetén vezeti pap elé az emberré változott Ursulát.  Azonban amikor a pap elkezdi a szertartást, valami gyanúsan domborodni kezd az öve alatt...

Becsapós: a jelenetet tovább nézve egyértelművé válik, hogy az a bizony a pap bütykös térde, nem kell semmi rosszra gondolni. Elég szerencsétlenül rajzolták meg, mert tényleg egy masszív merevedésnek néz ki - ezért a Disney később kivágta a filmből.

 

Csillagok háborúja

Köztudott, hogy a birodalmiak a legbénább céllövők az egész messzi-messzi galaxisban - valószínűleg azért, mert a páncéljuk gyakorlatilag egyetlen funkciója, hogy iszonyú menőn nézzenek ki, ezen kívül tökéletesen használhatatlanok. A forgatáson a statiszták mozogni is csak korlátozottan tudtak benne, marha kényelmetlen, a sisakban pedig alig látni valamit. Ezért is történhetett meg az a legendás baki, amikor egy rohamosztagos bevágja a fejét a felnyíló ajtóba. A szóbeszéd szerint ez a jelenet ihlette meg George Lucast, mintegy főhajtásként: A klónok támadásának egy aprócska poénja, amikor Jango Fett a Kaminon megszökik Obi-Wan elől, a hajójára felrohanva látszatra ugyanúgy beveri a fejét a felnyíló ajtóba.

 

Elemi ösztön

Sharon Stone ezzel a filmjével lett világsztár, s egyszersmind a 90-es évek egyik szexszimbóluma. A legendás jelenetet mindenki ismeri: kihallgatás közben keresztezgeti oda-vissza a lábát, és embereset villant. Nagyjából minden néző olyan fejet vághatott közben, mint Wayne Knight.

A Wall Street farkasa 

Az utóbbi évek legemlékezetesebb villantása - illetve vágyott villantása. Ugyanis Margot Robbie testszínű bugyit visel a jelenetben, de hát nem kell elégedetlenkedni, meztelenkedett ő máshol a filmben. Azt azonban be kell ismerni, hogy olyan hatásos ez a rész, hogy gyaníthatóan nem csak DiCapriót hergeli fel a látvány.