Visszatér a Star Wars-univerzumba a leggyűlöltebb karaktert, Jar Jart alakító Ahmed Best

Jedi Temple Challenge címmel indul jövőre vetélkedő a Disney+ csatornán, ő lesz az egyik házigazdája.

Ahmed Best 1999-ben, a Baljós árnyak várva várt premiernapján még aligha gondolta volna, hogy később ő lesz a Star Wars-univerzum leggyűlöltebb szereplője. A dilis gungan, Jar Jar Binks miatt azonban annyi gyűlölködő levelet kapott az előzményfilmek idején a rajongóktól, hogy öngyilkos akart lenni, és úgy érezte, annyi a színészi karrierjének. Nem is nagyon szerepelt semmiben az utóbbi 20 évben, csak olyan Lucasfilm-produkciókban, ahol Jar Jar hangját kellett kölcsönöznie (az előzménytrilógián túl ezek jellemzően rajzfilmek és videojátékok voltak). Most viszont Best egy saját tévéműsort kap a Disney+ csatornán: ő lesz a házigazdája a 2020-ban elstartoló Star Wars: Jedi Temple Challenge nevű vetélkedőnek.

Ahmed Best és Darth Vader A klónok támadása 2002-es jótékonysági premierjén, a Los Angeles-i Chinese Theater előtt (fotó: Albert L. Ortega/WireImage/Getty)

 

Ahmed Best azonban nem Jar Jart fogja alakítani ebben a show-ban, hanem egy Jedi mestert: ő fogja próbára tenni a fiatal versenyzők erejét, tudását és bátorságát. A próbáknak a Lucasfilm sajtóközleménye szerint három helyszíne lesz: egy erdős bolygó, egy Jedi űrhajó fedélzete és egy Jedi templom belseje. A Jedi-aspiráns gyerekeket egy vicces humanoid droid fogja segíteni, akit Mary Holland alakít majd.

A Disney+ csatornán a fenti vetélkedő és a The Mandalorian tévésorozat mellé érkezik majd sorban a többi Star Wars-produkció is: a Cassian Andor-sorozat Diego Lunával a főszerepben, ami a Zsivány Egyes előzményeit meséli el, és benne lesz mindenki kedvenc K-2SO robotja is, jön a Kenobi-sorozat Ewan McGregorral és A klónok háborúja animációs sorozat is új évaddal tér vissza. (via Uproxx & Consequenceofsound.net)