Whoopi Goldberggel jön decemberben a Végítélet című, új Stephen King sorozat!

Amber Heard, Alexander Skarsgård és a Westworld sztárja, James Marsden is benne lesz.

Stephen King műveihez mindig is szívesen nyúltak a filmes és tévés rendezők. Ám azután, hogy a retrólázat és a Stranger Things sikerét meglovagoló Az 1-2 kasszát robbantott, és egész jól fogadta a közönség a Kedvencek temetője remake-et, az Álom doktort és A kívülállót című HBO-sorozatot is, szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne jelentenének be egy-egy újabb King-adaptációt. Azt, hogy a CBS évésorozatot akar forgatni az 1978-ban megjelent Végítélet című regényből, régóta tudni – az viszont friss hír, hogy a kultgyanús széria december 17-én el is startol a csatornán!

Forrás: Paramount Home Entertainment

 

A könyvben pusztító járvány végez Amerika lakosságával. Csupán két kis csoport éli túl a halálos kórt: az egyik a 108 éves Abigail anyát követi Nebraskába, a másik pedig a Sötét Ember hívására „a bűn városába”, Las Vegasba indul – természetesen a két fél közti végső ütközet elkerülhetetlennek látszik. A regényből 1994-ben már készült egy tévés verzió, amit ráadásul maga Stephen King jegyzett forgatókönyvíróként, de nem minden King-rajongó volt megelégedve vele.

Az új változatot a Csillagainkban a hiba és az Új mutánsok rendezője, Josh Boon készíti el a CBS-nek (ő egyébként A Talizmán című Stephen King-regényből is filmet fog forgatni). A széria stáblistája igencsak imponáló: az Abigail anyát alakító Whoopi Goldberg meleltt benne lesz Amber Heard (aki mostanában leginkább a Johnny Depp-pel való perlekedése miatt kerül be a hírekbe), Alexander Skarsgård (ő lesz a a Sötét Ember!) és a Westworld tévésorozat sztárja, James Marsden is. (via Geektyrant)