Zugkaszinót nyitottunk anyuval!

Egy Will Ferrell vígjáték annál jobb, minél agyamentebb a történet, és a kertvárosi házuk pincéjében kaszinót nyitó, majd a pénz és a vér szagára egyformán beinduló átlagházaspár meséje tényleg elborult.

A héten mutatják be Alec Baldwin és Salma Hayek új vígjátékát Amit nem akarsz tudni a szüleidről címmel, ami, bár még nem láttuk, első hallásra teljesen olyan, mint egy pár éve bemutatott Will Ferrell komédia. Merthogy Ferrell és Amy Poehler A szerencse házában (2017) is ugyanazt csinálta, mint Baldwinék itt: egyetemista lányuk tandíját szedték össze megkérdőjelezhető módszerekkel, miközben ők maguk teljesen szétcsúsztak – bár addig sem voltak teljesen összeszedettek. Igaz, melyik filmjében volt Ferrell teljesen összeszedett?

Adott a kissé gyerekes, számos hendikeppel rendelkező apu és anyu, akik nagyon büszkék arra, hogy jeles tanuló kislányuk bejutott az egyik legjobb egyetemre. Csakhogy a soron következő lakossági fórumon kiderül, a genyó polgármester lenyúlta a szükséges ösztöndíjalapot, a családnak pedig nincs elég pénze a tandíjra. Ekkor jön a mentőötlet a szerencsejáték függő legjobb baráttól: nyissanak zugkaszinót a házában, és felezzék a hasznot, hiszen mi baj történhet, ha mindenki tartja a száját és betartja a szabályokat? És hamarosan a fél kisváros itt játssza el a pénzét, a siker hatására hőseink is kezdenek megváltozni, hamarosan pedig több kellemetlen érdeklődő is akad.

És bár mindez nagyrészt egy óriási ökörködés, aminek nagy részét ott helyben improvizálták, maga a film rendkívül profi módon lett összerakva. A kép, a vágás, a zene mind viszi előre a sztorit, a kertvárosi közeg pedig remek hely rengeteg apró, gonosz poén elsütésére. Mindez ideális terep a női főszereplő, Amy Poehler számára, hiszen az őt nagy névvé tevő Városfejlesztési osztály című sorozatban is ilyen környezetben mozgott. A szereplők nagy része is megfordult a szériában, vagy ha abban nem, akkor a The Office amerikai verziójában, esetleg mindkettőben, mint az eddig csak vacak vígjátékokban idegesítő figurákat alakító Jason Mantzoukas, aki itt viszont remek  szerencsejáték szervezőnek zseniális, minden másban lúzer legjobb cimboraként. Will Ferrell pedig Will Ferrell, a mamlasz gyerekember, akinél csodás módon ötvöződött a marhaság és a zsenialitás.