10 énekes, aki szerepelt az idén 25 éves Ally McBealben

1997. szeptember 8-án kezdték vetíteni a bájos ügyvédnő és barátai kalandjait bemutató TV-sorozatot, amelyben a zene is rendkívül fontos szerepet játszott. Íme azok a zenészek, akik egy cameo szerep erejéig feltűntek a széria 1-1 epizódjában.

Al Green

Allynek két részben is hallucinációi voltak a 11-szeres Grammy-díjas R&B énekesről, aki két legnagyobb slágerét, a How Can You Mend a Broken Heart és a Let’s Stay Together című számokat énekelte el, az utóbbival kapcsolatos jelenetben pedig még a nem kevésbé ikonikus Gladys Knight is megjelent a kórus fantasztikus hangú vezetőjeként.

 

Barry White

A búgó hangú soul legenda szintén két epizódban vendégszerepelt, zenéje azonban több alkalommal is visszatért a sorozatba. A You're My First, My Last, My Everything című slágere volt ugyanis az a dal, amire John Cage nagy beleéléssel táncolt, amikor egy-egy fontos tárgyalásra készült.

 

Gloria Gaynor

A harmadik évad I Will Survive című részében az éppen ébredező Ally az énekesnő azonos című klasszikusát hallgatja (majd kapcsolja ki) a rádióban, amikor egyszer csak maga Gaynor jelenik meg a szobájában, hogy a teljes valójában énekelje el a disco műfaj egyik legnagyobb örökzöldjét.

 

Tina Turner

Ugyancsak a harmadik évadban láthattuk az örökifjú rocknagyit, aki többek közt az akkor épp aktuális slágerét, a When the Heartache Is Over című dalt adta elő a főszereplők törzshelyeként funkcionáló bárban, a háttérvokálosa pedig természetesen nem más volt, mint Ally.

 

Sting

Az októberben két alkalommal is hazánkba látogató zenészt a történet szerint egy férfi beperli, miután azzal vádolja, hogy Sting egy koncertje közben (!) udvarolt a feleségének, és emiatt tönkrement a házasságuk. Az epizód végén az énekes az ügyvédjét alakító Robert Downey Jr-ral közösen adja elő a The Police Every Breathe You Take című klasszikusát.

 

 

Josh Groban

A sorozat idején még csak a pályája elején járó énekes a negyedik évad utolsó részében kapott szerepet, egy különc tinit alakított, aki azért perel be egy lányt, mert az mégsem vele akar elmenni a suli végzős báljára. Ahol egyébként természetesen dalra is fakadt, karaktere pedig olyan népszerű lett a nézők körében, hogy a készítők több mint 8000 elismerő e-mailt kaptak csak vele kapcsolatosan. Josh énekesi karrierje a sorozat által hatalmas löketet kapott, a következő évadban pedig egy újabb epizódra - és éneklésre - is visszatért Allyék közé.

 

Anastacia

A karakteres hangú énekesnő szintén a pályája elején kapott lehetőséget, hogy két részben, két dalát is előadja a bárban. Mindkét szám a Not That Kind című debütáló albumán kapott helyet, az egyik a 2001-es év egyik legnagyobb slágerének számító I’m Outta Love volt.


Elton John

A legutóbb Britney Spearsszel duettező énekes a Saturday Night's Alright for Fighting című klasszikusa mellett az akkor frissen megjelent I Want Love című dalát játszotta el zenekarával, amelynek videoklipjében később az a Robert Downey Jr. alakította a főszerepet, akinek ez az első munkája volt azt követően, hogy kirúgták a sorozatból.

 

Barry Manilow

Az érzelmes balladák királya szintén Ally egyik képzelődése során jelenik meg, és énekli el Weekend in New England című 1976-os slágerét, legalábbis egy részletét, amíg a lány el nem hessegeti a gondolataiból. Később a bárban aztán valóban megjelenik, s bár először Ally ismét hallucinációnak hiszi, végül csatlakozik hozzá és együtt adják elő az énekes It’s a Miracle című dalát.


Mariah Carey

A Glitter című filmje csúfos bukása után az énekesnő nem adta fel és egy rövid szerep erejéig Ally McBeal világában is kipróbálta magát. Szerencsére azonban egy dalt is elénekelt, hiszen lássuk be, azon a területen azért sokkal tehetségesebbnek bizonyult.