10 érdekesség a 20 éve indult The Osbournesról

2002. március 5-én vette kezdetét minden idők legnézettebb reality showja, az Ozzy Osbourne és családja életét bemutató The Osbournes. Íme néhány fontos infó az MTV öt évadon át futó legendás szériájáról!

Kelly Osbourne nem volt oda a műsorért

Forrás: Handout photo delivered by Getty Images)

 

Szüleivel és öccsével ellentétben Kelly nem volt annyira felvillanyozva a műsorban való szerepléstől. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem érezte volna jól magát, azonban saját bevallása szerint sokkal inkább munkaként fogta fel az egészet, mivel az a cél lebegett a szeme előtt, hogy függetlenné válhasson gazdag és híres szüleitől.

"Nem félek kimondani, hogy csak a pénzért csináltam. Ugyanis így megvehettem a saját házam, elköltözhettem és bármit megtehettem anélkül, hogy a szüleimnek kellett volna eltartaniuk. És azt hiszem, ez az egyik legörömtelibb dolog a világon.”

 

Nem minden volt igazi, amit láttunk

Forrás: KMazur/WireImage

 

Természetesen egy realitytól sem várja el az ember, hogy 100%-ig valóságos legyen, azonban egy biztos: muszáj azt a benyomást keltenie a nézőben, hogy amit lát, az valóban úgy is történt. A hitelesség tekintetében pedig az Osbourne család tökéletesen megfelelő alanynak számított, azonban a mai napig nem tisztázott, hogy pontosan melyik jelenet volt valódi és melyik pattant ki az MTV szerkesztőinek fejéből. Persze akadt köztük olyan, amiről ők maguk vallották be, hogy totálisan megrendezték. Például azt az azóta elhíresült jelenetet is, amiben Ozzy kifakadt, hogy házi kedvenceik a ház különböző pontjain végezték el a dolgukat, ezért kutyaterapeutát fogadtak a jelenség orvoslására.

 

Ozzy és Sharon a magánéletben nem káromkodtak 

Bár a műsor ideje alatt a család minden tagja legendásan csúnyán beszélt, a műsorból szándékosan kimaradó legidősebb Osbourne-lány, Aimee szerint szülei valójában sosem káromkodtak ennyit, a reality elindulása előtt. Sharon szerint ennek az az oka, hogy a korábban úgy gondolták, gyermekeik még túl fiatalok ahhoz, hogy hallják ezeket a trágár szavakat. Mire azonban a reality a képernyőre került, Kelly 18, Jack pedig 17 éves volt, így már nyugodtan kifejezhették magukat úgy, ahogy születésük előtt is tették.

 

A legidősebb testvér nem szerepelt a műsorban

Aimee Osbourne saját döntése volt, hogy nem vett részt a realityben, és ezt azóta sem bánja.

"Mindig is nagyon óvtam a magánéletem, miután ebbe a családba születtem. Személy szerint nekem erkölcsileg nem fért bele ez az egész, nem így láttam a jövőmet. Szerettem volna megadni volna a lehetőséget magamnak, hogy fejlődjek, mint ember és ne csupán arra emlékezzenek majd velem kapcsolatban, hogy milyen voltam tinédzserként.”

 

Egy dolgot bántak csak meg igazán

Jack, Sharon, Kelly, Ozzy és Aimee Osborune /Forrás: KMazur/WireImage

 

Bár Osbourne-ék nagyon jól érezték magukat a forgatások közben és másodjára is ugyanígy csinálnának mindent, egyetlen dolog azért van, ami a szívüket nyomja, mégpedig az, hogy legidősebb lányuk, Aimee elköltözött tőlük. A család természetesen ugyanúgy kapcsolatban maradt, azonban Sharon a mai napig bánja, és szomorú, hogy a műsor miatt legnagyobb lánya nem velük töltötte azt az időszakot.  

 

Ozzy kis híján életét vesztette a forgatás során

Az egyik részben Ozzy kipróbált egy quad motort angliai birtokán, amivel egy óvatlan pillanatban felborult, a baleset következtében pedig többek közt eltörött a kulcscsontja, nyolc bordája és a nyakcsigolyája is súlyosan megsérült. Az énekest szerencsére hamar kórházba szállították és végül teljesen sikerült felépülnie.


Sharont rákkal diagnosztizálták

Felesége még nagyobb egészségügyi problémákkal kellett szembenézzen, amikor a műsor forgatásának ideje alatt vastagbél rákot állapítottak meg nála. Habár a család egy darabig szerette volna eltitkolni a dolgot, a kamerák elől nem volt könnyű elrejteni az érzelmeket. Sharont végül teljesen gyógyultnak nyilvánították, de mindezt a nagyközönség előtt átvészelni természetesen rettenetesen nehéz volt mind neki, mind a körülötte lévők számára.

 

Ozzy nem szereti visszanézni a műsort

Az Osbourne család 1987-ben / Forrás: Dave Hogan/Hulton Archive/Getty Images

 

Ozzy és a tudatmódosítók kapcsolatát senkinek nem kell bemutatni, pláne, hogy a forgatások ideje alatt is szinte végig valamilyen szer hatása alatt állt. Éppen ezért az énekesnek nem könnyű szembesülni egykori énjével, ugyanis ma már teljesen tiszta és hosszú ideje először nem fogyaszt sem drogot, sem alkoholt.

 

Jack is a drogokhoz fordult

De nem csak ő, hanem fia, Jack is kábítószerfüggővé vált a forgatások során, hiszen nem tudta feldolgozni a műsor okozta hirtelen jött népszerűséget és a rá nehezedő nyomást. Természetesen a drogok csak ideig-óráig jelentettek megoldást számára és a támogató, szerető családjának köszönhetően 17 évesen bejelentkezett egy elvonókúrára, ahol sikerült leküzdenie függőségét és azóta is teljesen józan életet él.

 

Befogadtak egy fiút

Valószínűleg nem sokan emlékeznek Robert Marcatóra, Kelly egyik közeli barátjára, aki 18 évesen veszítette el rákbeteg édesanyját, így Osbourne-ék úgy döntöttek, magukhoz veszik a tragikus sorsú tinédzsert. Bár Ozzy és Sharon hivatalosan nem adoptálták, Robert évekig a fiukként lakott velük, azonban a műsorban szinte alig volt látható, mert úgy döntött, inkább a háttérben marad.