2022-ben a The Cure is hazánkba érkezik

Minden idők legsikeresebb goth rock zenekara hat év után tér vissza a Budapest Sportarénába.

A Robert Smith vezette kultikus angol banda utoljára 2016-ban ejtette útba a magyar fővárost, jövő ősszel azonban ismét lehetőségünk lesz élőben látni őket, hiszen a szervezők bejelentették, hogy

a The Cure ismét Magyarországon koncertezik: 2022. október 26-án lépnek színpadra a Budapest Sportarénában.


Az 1976-ban alakult csapat a brit post-punk színtérből kinőve a ’80-as évek elejére a goth rock műfaj egyik legfontosabb képviselője lett, az évtized második felére pedig egy poposabb irányba fordulva valódi szupersztárokká váltak.

Forrás: Andy Vella/Red Crop/Live Nation


Olyan slágereik, mint a Boys Don’t Cry, a The Love Cats, a Close to Me, a Just Like Heaven, a Lullaby, a Lovesong vagy a Friday I’m in Love az MTV-generáció kedvencei voltak és a mai napig igazi klasszikusoknak számítanak.


A 2019-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is beiktatott banda a Cure Tour Euro 22 névre hallgató koncertkörútja keretein belül érkezik majd Budapestre, ami már a csapat ötödik magyar koncertje lesz fennállása során. Robert Smith és zenekara először 1989-ben látogatott el hozzánk, akkor a Kisstadionban adtak fergeteges koncertet, majd a 2000-es évek első felében megjárták a Sziget és a SZIN nagyszínpadait is.

A banda jelenlegi felállását az énekes/gitáros Smith mellett Simon Gallup (basszusgitár), Jason Cooper (dob), Roger O’Donnell (billentyűs hangszerek) és Reeves Gabrels (gitár) alkotják, a jövő őszi arénakoncert előzenekara pedig a skót post-punk csapat, a The Twilight Sad lesz majd.