Apokalipszis, gyerekrajzok, táguló idő: itt van Németh Róbert új klipje

Gróf Balázs ismert animációs művész készített klipet Németh Róbert közelgő új szólólemezének felvezető dalához. A táguló idő videójához a kliprendező az egykori Heaven Street Seven-basszusgitáros gyermekeinek rajzait használta fel. A nemrég a budapesti boutique kiadó Klinikhez igazolt zenész néhány hét múlva egy újabb, Petruska közreműködésével készült dalt is bemutat a 2019 tavaszán érkező második lemezéről.

„2016 őszén jelent meg a bemutatkozó lemezem, aztán adtam néhány koncertet, ám különböző okok miatt idén tavaszig nem nagyon csináltam semmit – ami egy épp elinduló szólópálya esetén nem túl bölcs dolog, de hát ez van – attól eltekintve, hogy 2017 őszén kiadtam az Eltűnik a nap című dalt. A most megjelenő A táguló idő még 2016-ból maradt rám: már megjelent a lemezem, amikor a zenekari próbákon elkészült ezt a dal. Egyszerre jelen idejű és nosztalgikus, ráadásul tökre nem jókedvemben egy kicsit apokaliptikus is - és pont a megfelelő választás arra, hogy újraindítsam a dolgaimat. Ez az első felvett dalom, amit teljes és klasszikus zenekari felállásban rögzítettünk Szalay Péterrel (gitár), Lázár Domokossal (szinti), Horváth Kristóffal (basszusgitár) és Lázár Ágostonnal (dob), Kirschner Péter segítségével és Domokos produceri irányításával” – mondta el A táguló időről Németh Robi.

A számhoz Gróf Balázs animációs művész készített videoklipet, akinek az egyik első ilyen munkája éppen Robi egykori zenekara, a Heaven Street Seven Dél-Amerika című dalának videója volt. „A táguló idő az első dalom, amihez klip készült. Ahogy az első szólódalomat, a Meteort is a gyerekeim inspirálták, most az első videóm is hozzájuk kötődik: Balázs – barátnője ötlete alapján – a gyerekeim rajzainak animálásával alkotta meg a klip képi világát” – árulta el Robi. Gróf Balázs neve mára már a tengerentúlon is jól cseng, a közelmúltban a death metal-alapvetés Obituarynek, illetve a szintén amerikai stoner Red Fang zenekarnak készített videókat.

A táguló idő videoklipje Németh Róbert hivatalos YouTube-csatornáján, maga a dal pedig Bandcamp-oldalán – valamint napokon belül az összes ismert online zeneáruházban – érhető el. A most bemutatott friss felvételt rövidesen egy még újabb követi Nyár van címmel, amelyet Robi Petruska közreműködésével rögzített.

Németh Róbert a 90-es évek közepétől a budapesti alternatív színtér meghatározó szereplője, újságíróként többek között az ízlésformáló és iránymutató Wanted magazinban publikált, jelenleg pedig a hvg.hu szerzője. Emellett folyamatosan aktív, friss zenéket kutat vagy ír szólóprodukciója számára, illetve basszusgitározik a Pegazusok Nem Léteznek zenekarban. Első szólólemeze 2016-ban jelent meg, Nincsen mozgás az eseményhorizonton címmel.