Archaic új klip, új lemez

Friss videoklippel jelentkeztek a budapesti thrasherek.

Elérhető a Slayer-iskolát követő, budapesti thrash metalos ARCHAIC új videója, melyet a “The Saw” című dalra készítettek. A zenekar második nagylemeze, a “How Much Blood Would You Shed To Stay Alive” a decemberi-januári, 300. jubileumi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg, és az idei HangSúly™ Zenei Díjat is duplán bezsebelhették érte a legjobb stúdióprodukció, valamint a legjobb lemezborító kategóriákban.

A zenekar az alábbi sorokban fejezte ki örömét a díjakkal kapcsolatban:

“2016-ban elkezdtük felvenni a lemezt, magunknak. Se kiadásra nem terveztük, se nagyközönség elé nem akartuk tárni. A felvételek Vörös Attilánál (SOW, Satyricon) kezdődtek, aztán Horváth Istvánnál (ex-Blind Myself, PMA) folytatódtak. Kiváló hangulatú stúdiómunkálatok alatt rávettek minket, hogy komolyabban foglalkozzunk a lemezzel. Pár pozitív kritika után megkerestük Sallai Péter urat, hogy rekordidő alatt (kb. 4 nap) hozzon össze valami borítót... A többit ismeritek!Ezúton is köszönjük mindenkinek aki részt vett a lemez elkészítésében. Ez nekik szól!”

A banda első albuma, a “Time Has Come To Envy The Dead” még 2005-ben, 12(!) évvel ezelőtt jelent meg a holland ViC Records gondozásában, mellyel hatalmas sikereket értek el a szcénán belül, többek között a Testament előzenekaraként is turnéztak Németországban, ennek köszönhetően nemzetközi ismertségre is szert tettek.

A 12 tételes korong 10 dalt, egy introt (Setting the Example) és egy átkötőt (To Wonder...) tartalmaz.


Archaic - How Much Blood Would You Shed To Stay Alive (2017 - NAIL Records / 2018 - Plastic Head Distribution)
Setting the Example
Hidden Desire
The Saw
Lifebringer
Don’t Say a Word
Last Man Standing
Two Minutes of Hate
Bonded by Leeches
In My Slaughterhouse
Bulletproof
To Wonder…
… After a Kill

A kiadvány nemzetközi terjesztését az angol Plastic Head Distribution végzi.

A zenekart legközelebb április 7-én, a budapesti Dürer Pincében lehet elcsípni a Beyond társaságában, köszönhetően a Rattle Inc. online fanzine és az újra aktív, legendás Thrash Mosh Club közös szervezésének.