Átadták a Fonogram-díjakat: íme a 2024-es nyertesek

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat.

A Fonogram-nap nevű interaktív műsorfolyam során az egyes zenei kategóriák nyerteseire izgalmas videók formájában derült fény. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélte oda a díjakat. A MAHASZ emellett nyilvánosságra hozta azt is, hogy ki nyerte #azévslágere közönségszavazást

Szakmai elismerésben részesült a hazai klasszikus pop-rock kategóriában a Zaporozsec zenekar. A magyar modern pop-rock mezőnyben Paulina győzedelmeskedett. Az alternatív/indie-rock jelöltek közül nyert a Carson Coma, akik 2020-ban még az év felfedezettje díját vitték el. A hazai hard rock/metal esélyesei közül a Thy Catafalque lett a legjobb, ezzel immár dupla Fonogram-díjasokká váltak. Az elektronikus zenei produkciók közül Saya Noé albuma lett a befutó, a hazai rap/hip-hop kategóriában pedig Pogány Induló szerezte meg a szakmai elismerést.

A speciális zenei kategóriákban díjazták idén Raul x Nótár Mary, a 4S Street, Paár Julcsi, a Nagy Emma Quintet és a Góbé aktuális albumait és hangfelvételeit.

A 2023-as év felfedezettje Ótvar Pestis, míg az év hangfelvétele kategóriában közönségszavazás során Rúzsa Magdolna "Elmegyek" című dalára voksoltak a legtöbben.

A Fonogram - Magyar Zenei Díj nemzetközi kategóriáiban ők lettek a legjobbak: The Rolling Stones, Miley Cyrus, Queens Of The Stone Age, Peggy Gou, Jack Harlow, Metallica.

A 2024-es életműdíjak bejelentésére május első hetében kerül sor.