Budapesten koncertezik a Red Hot Chili Peppers

Alig több mint két héttel azután, hogy egy vicces videóüzenetben tudatták a világgal, hogy 2022 nyarán világkörüli turnéra indulnak, a legendás banda most a koncertkörút állomásait is nyilvánosságra hozta.

A kaliforniai csapat még szeptember végén - a tőlük megszokott agyament humorral - jelentette be, hogy jövő nyáron végre ismét útra kelnek és ígéretük szerint az „egész világot” körbejárják majd a várva várt turné során.


A frenetikus álhíradós videó folytatásában a banda pedig már azt a 32 várost is megnevezte, ahová a hatalmas stadionturné keretein belül eljutnak majd 2022 nyarán. A legnagyobb örömünkre az állomások között ott szerepel a magyar főváros is:

nálunk június 15-én lép majd színpadra a fantasztikus négyes a Puskás Arénában.

 


A koncert ráadásul azért is igazán különlegesnek számít, mert ez lesz az első alkalom, hogy a banda a legsikeresebb felállásában koncertezik Budapesten, hiszen 2019 óta már ismét - az immáron harmadjára visszatért - John Frusciante gitározik a csapatban, akivel ez idáig még sosem járt nálunk az ikonikus zenekar. Az 1996-ban megrendezett első magyarországi koncertjük során ugyanis már/még Dave Navarro, a 2016-os duplafellépésük során pedig Josh Klinghoffer kezelte a hathúros hangszert.

Forrás: Getty Images - Wagner Meier / Stringer

 

Az 1983-ban alakult RHCP várhatóan a közel 40 éves karrierje legnagyobb slágereiből és a készülő új nagylemezük vadonatúj dalaiból állítja majd össze a programot, az előzenekarok szerepében pedig városonként más és más előadók lépnek majd színpadra Anthony Kiedisék előtt. Budapesten meglehetősen eklektikus lesz a felhozatal, ugyanis nálunk a rapper A$AP Rocky, illetve a műfajokon átívelő Grammy-díjas basszusgitáros, Thundercat melegítik majd be a közönséget a Puskás Arénában.