Budapestre jön az Iron Maiden

Megvan az idén elmaradt koncert új időpontja: a heavy metal legenda 2022. június 7-én lép fel a Groupama Arénában.

A brit heavy metal új hullámának leghíresebb és legsikeresebb csapata a Legacy of the Beast Summer Tour elnevezésű turnéjával tér vissza Magyarországra, szinte napra pontosan 1 évvel a koncert eredetileg meghirdetett időpontja után. A Maiden ugyanis már idén nyáron fellépett volna a magyar fővárosban, azonban a vírushelyzetre való tekintettel a banda teljes koncertkörútja törölve és halasztva lett.

A zenekar azonban most bejelentette, hogy a jövő nyári turnéjuk két újabb dátummal bővül, melyek közül az egyik Magyarország lesz, vagyis most már remélhetőleg biztosra vehetjük, hogy

az Iron Maiden 2022. június 7-én Budapesten koncertezik a Groupama Arénában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Iron Maiden (@ironmaiden) által megosztott bejegyzés


Steve Harris basszusgitáros/zenekarvezető így kommentálta a fantasztikus hírt:

„Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy visszatérhetünk Budapestre. Rettentően várjuk, hogy a Legacy show-t mindenkinek megmutathassuk, és újra találkozzunk a rajongóinkkal.”

A csapat előtt nem ismeretlenek a magyar színpadok, hiszen a heavy metal ikonok eddig tizenhárom alkalommal jártak hazánkban, legelőször 1984-ben, a Powerslave című albumukat népszerűsítő turné keretein belül.  Akkor közel 50 ezer ember előtt játszottak az egykori Budapest Sportcsarnok parkolójában, legutoljára pedig 2018-ban tették tiszteletüket nálunk, a jövő nyáron újrainduló Legacy of the Beast koncertkörút kezdetén, amikor is a VOLT Fesztivál egyik főattrakciójaként léptek színpadra a soproni Lővér Kemping területén.

Forrás: Gonzales Photo/Terje Dokken/PYMCA/Avalon/Universal Images Group via Getty Images


A jövő nyári koncert minden eddigi Maiden-buli közül a legnagyobb szabásúnak ígérkezik
, a közönség belemelegítéséről pedig a két remek előzenekar, az amerikai Shinedown és a német Lord of the Lost gondoskodik majd.