Bulizd át a hétvégét - mutatjuk, kikkel

A második őszi hétvégén is remek programok várják a bulizni vágyókat, hiszen népszerű külföldi és magyar előadók koncertjeit tombolhatják végig péntektől vasárnapig.

SZEPTEMBER 10. PÉNTEK

Morcheeba (UK) (Budapest Park)

Bár az eredetileg június 29-ére tervezett koncertjük a vírushelyzetre való tekintettel elmaradt, szeptember 10-én végre visszatér Magyarországra Anglia egyik legnépszerűbb triphop zenekara, az 1995-ben alakult Morcheeba.

A Skye Edwards énekesnő és Ross Godfrey multiinstrumentalista alkotta londoni duó ezúttal a Budapest Parkban lép színpadra, ahová az immáron több mint 25 éves karrierjük legjobban sikerült dalait és a legújabb, Blackest Blue című albumuk friss szerzeményeit is elhozzák majd rajongóiknak.

 

Forrás: Mariano Regidor/Redferns

 

Vagyis biztosak lehetünk benne, hogy újdonságok mellett az olyan slágerek, mint az „Otherwise” vagy az „Enjoy the Ride” és a csapat legnagyobb és leghíresebb klasszikusa, a „Rome Wasn’t Built In a Day” is felcsendül majd szeptember 10-én este. Az eseményen a műfajközeli hazai reménység, Saya Noé melegíti majd be a magyar közönséget.

 

Kiscsillag (Kobuci kert)

A Lovasi András (Kispál és a Borz) és Leskovics Gábor „Lecsó” (Pál Utcai Fiúk) nevével fémjelzett Kiscsillag 2005 óta fontos szereplője a hazai könnyűzenei életnek, fesztiválok és klubok állandó fellépői, akik ezúttal az egyik kedvenc szabadtéri helyszínükön, az óbudai Kobuci kertben adnak koncertet szeptember 10-én, péntek este.

Érdemes még időben lecsapni a jegyekre, hiszen év végéig ez lesz a banda utolsó fővárosi bulija, amelyen az előzenekar szerepét a Gyergyószentmiklósról származó Teddy Queen tölti majd be.

 

SZEPTEMBER 11. SZOMBAT:

Bonnie Tyler (UK) (Barba Negra)

A legendás rekedt hangú wales-i énekesnőt természetesen senkinek nem szükséges bemutatni, hiszen ki ne ismerné az olyan világslágereket, mint az „It's a Heartache”, a „Total Eclipse of the Heart” vagy a „Holding Out for a Hero”. Az idén 70 esztendős rockdíva azonban nem ragadt a múltban, hiszen idén februárban friss lemezanyaggal jelentkezett „The Best Is Yet to Come” címmel.

 

Forrás: Aldara Zarraoa/Redferns/ Getty Images

 

Bonnie a vírushelyzet miatt már két alkalommal is kénytelen volt lemondani magyarországi koncertjét az elmúlt két nyár során, szeptember 11-én viszont végre tényleg ellátogat hozzánk, hogy új albumának vadonatúj dalai mellett legnagyobb klasszikusait is elhozza a Barba Negra színpadára.

 

Total Dance Festival Cabrio (Budapest Park)

A ma már szinte legendásnak számító Total Dance fesztiválokra mindenki emlékszik, aki a ’90-es években volt diszkóba járó fiatal. Csinos lányok, helyes fiúk, hideg italok, forró hangulat, na és persze az eurodance/techno korszak első számú hazai és külföldi sztárjai egy rakáson. Hát kell ennél több? Ha nem, akkor igazi időutazáson vehet részt, aki szeptember 10-én ellátogat a Budapest Parkba, a Total Dance Festival Cabrio elnevezésű eseményre.

 

Forrás: Michel Linssen/Redferns / Getty Images

 

A nemzetközi vonalat a ’90-es és a 2000-es évek olyan sztárjai képviselik majd, mint a 2Unlimited, a Real McCoy, a Cascada, a Guru Josh Project vagy a Brooklyn Bounce, a hazai színterről pedig többek közt az UFO, Csordás Tibi, Sterbinszky, Náksi, a Happy Gangből ismert Cory, illetve az Erős vs Spigiboy páros szórakoztatják majd a retro hangulatra vágyó közönséget.

 

Margaret Island (Kobuci kert)

Szeptember 2-án került fel a streaming szolgáltatók felületeire a Margaret Island várva várt negyedik stúdióalbuma „Hol marad az én történetem” címmel. A csapat elmondása szerint az eddigi legszemélyesebb hanganyaguk látott most napvilágot, hiszen a korongot teljes egészében Fonyódon, Lábas Viki énekesnő otthonában, fél év együttélés során írta meg és rögzítette a zenekar.

A 2020-as évről és a banda belső folyamataiban végbemenő változásokról szóló lemez anyagát szeptember 11-én teljes egészében, élőben is bemutatják az óbudai Kobuci kertben, ahol limitált példányszámban fizikai formátumban is kapható lesz majd a korábban csak digitálisan elérhető, vadonatúj album. Az előzenekar a fiatal és ígéretes The Pontiac lesz.

 

SZEPTEMBER 12. VASÁRNAP:

Hiperkarma (Kobuci kert)

Szeptember 12-én tölti be 45. életévét a Hiperkarma vezetője, énekese, gitárosa és dalszerző/szövegírója, Bérczesi Róbert.

Ez alkalomból a jeles esemény napján Robi az óbudai Kobuci kertbe invitálja mindazokat, akik szeretnék vele együtt ünnepelni születésnapját, természetesen a legnagyobb Hiperkarma-slágerek kíséretében.