Ezek most a legmenőbb dalok a TikTokon

A kínai közösségi oldal jelenleg a legnépszerűbb platform, ahol a legnagyobb slágerek is születnek. Megnéztük, hogy milyen számokat használnak a legtöbben a videóik alatt a felhasználók közül.

Harry Styles: As It Was

Az ex-One Direction tag szólóban is elképesztően sikeres, legújabb kislemeze pedig jelenleg 20 országban - köztük az USA-ban és Angliában is - listavezető, a brit énekes pedig még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a számnak köszönhetően, ugyanis a megjelenését követő 24 óra leforgása alatt a legtöbbet streamelt dal lett egy férfi előadótól a Spotify felületén.


Jack Harlow: First Class

A szám már a megjelenése előtt óriásit ment a Tik Tokon, és végül az amerikai rapper első szólódala lett, amivel az amerikai Billboard 100-as kislemezlista élére került. Egyben az első hip hop track, ami idén képes volt erre a teljesítményre.


Glass Animals: Heat Waves

Az angol indie pop banda dala ugyan 2020 nyarán jelent meg, világslágerré csak azután vált, miután felcsendült a FIFA 2021 videójátékban és a TikTokon is használni kezdték számos videó háttérzenéjeként. A szám végül rekordhosszúságú, 59 hét alatt jutott fel az amerikai Billboard 100-as lista élére, de a világ számos pontján az élmezőnybe került.


Imagine Dragons & JID: Enemy

A modern pop rockbanda és a pörgő nyelvű rapper közös dala az Arcane: League of Legends című animációs Netflix-sorozat főcímdalaként tett szert hatalmas népszerűségre, és természetesen a TikTokon is a legfelkapottabb zenék között van megjelenése óta.


Lil Nas X feat. Jack Harlow: Industry Baby

A számnak köszönhetően az utóbbi évek egyik legsikeresebb, másságát nyíltan vállaló rappere már harmadik alkalommal került fel az amerikai slágerlista élére, Harlow-nak pedig ez volt az első #1 helyezése a Billboard 100-as mezőnyében. A dalt még Grammy-díjra is jelölték a Legjobb dallamos rap előadás kategóriában, a szám egyik producere pedig az eseményről kitiltott Kanye West volt.

 

Gayle: abcdefu

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a mindössze 17 éves énekesnő szakítós himnusza az elmúlt fél év egyik legnagyobb Tik Tok slágere lett és habár azóta már őrületes mainstream sikerre is szert tett, még mindig ott van a legtrendibb dalok közt a közösségi felületen is.


Anitta: Envolver

A brazil énekesnő spanyol nyelvű reggeaton slágere számos stream rekordot megdöntött, a szexuálisan túlfűtött videoklipjében látható fenékdörgölőzős táncmozdulatot pedig milliók igyekeztek reprodukálni a TikTokon, aminek köszönhetően a dal jelenleg is az egyik legmenőbb számnak számít a közösségi oldalon.

 

Borítókép: Kevin Mazur/Getty Images for HS