Ki ez a lány, akinek szakítós dalát hallgatja az egész világ?

Gayle ABCDEFU című számát biztos te is hallottad már. Elmondjuk, mit kell tudni a mindössze 17 éves énekesnőről.

Billie Eilish és Olivia Rodrigo után itt a következő trónkövetelő: a dallasi születésű Gayle az elmúlt év utolsó hónapjaiban hatalmas népszerűségre tett szert ABCDEFU című dühös és szókimondó dalának köszönhetően, ami valódi vírusként terjedt el a TikTok felületén, mára pedig igazi globális szenzációvá vált. De ki is ez a lány és mit kell tudni róla?


A fiatal énekesnő 2004. július 8-án született Taylor Gayle Rutherford néven, legnagyobb példaképei közt pedig éppúgy ott szerepel Aretha Franklin és Ella Fitzgerald, mint Lorde vagy épp a fiatal kortárs, Olivia Rodrigo.

Már 7 éves korától imád énekelni, tehetségét a neves amerikai dalszerző/producer/zenei szakember, az American Idol nyolcadik és kilencedik évadának zsűrijéből is ismerhető Kara DioGuardi fedezte fel Nashville-ben, amikor a lány csupán 14 éves volt.

Forrás: David Livingston/Getty Images

 

Ugyanis még azelőtt, hogy szerződést kötött volna az Atlantic multikiadóval, Gayle önerőből már piacra dobott néhány hasonló szellemben íródott dalt, melyek egyértelműen jelezték, hogy nagy jövő áll a fiatal előadó előtt.


A tinilány zenéjében a pop, az alt-rock, az indie és az R&B műfajok hatása egyaránt felfedezhető, és ezek sajátos ötvözetéből tevődik össze első nagy slágerének hangzása is, ami már

több mint 100 millió megtekintéssel büszkélkedhet a legnagyobb videómegosztó portálon, a Spotify-on pedig már túllépte a 450 millió meghallgatást is.


A dalt ráadásul élőben is volt lehetősége bemutatnia a nagyközönségnek, méghozzá nem is akárhol, hiszen januárban a The Tonight Show, azaz Jimmy Fallon zenei vendége volt.


Sikerének titka sokak szerint az egyszerű és frappáns bemondások, illetve a fülbemászó dallamok mellett lehengerlő őszinteségében és hitelességében rejlik, amivel a mai tinédzserek tökéletesen azonosulni tudnak.

Forrás: David Livingston/Getty Images

 

A TikTok-on hurrikánként végigsöprő, és többek közt ennek köszönhetően végül egészen az amerikai slágerlista 3. helyéig jutó szakítós himnusza pedig nemrég folytatást is kapott: Gayle legújabb kislemeze a szintén beszédes Ur Just Horny címet kapta, és minden bizonnyal elődjéhez hasonló népszerűségre számíthat a következő hónapok során.