Jazzékiel-spinoff Jakab Péter hálószobájából

A „Nem fontos személy” egyszerre személyes hangvételű sadcore lemez és Jazzékiel-spinoff a zenekar frontemberének hálószobájából.

A frontember egy hónap alatt egyedül megírt és feljátszott Nem fontos személy című lemeze tulajdonképpen egy Jazzékiel-spinoff, és nemcsak Jakab Péter személye miatt: hangulatában és hangzásában is az anyazenekar utolsó, Szép napok című albumának világát idézi, a felvételeken domináns hangszerként jelennek meg a zongora mellett a szintetizátorszőnyegek, és a dalszövegek is nagyon személyesek, akárcsak a Jazzékielben. Ezért Jakab korábban soha nem is gondolt arra, hogy szólólemezt készítsen, ahogy fogalmazott, „egyszerűen nem volt rá szükség, hiszen a zenekarban ugyanekkora szabadságom van, ráadásul viccesen hangzik, de Áron (Hegyi Áron a Jazzékiel zeneszerző-zongoristája) zenéjét sokkal inkább a sajátomnak érzem. Dilemmáztam is rajta, hogy valóban megmutassam-e szélesebb körnek ezt az anyagot”.

A budapesti indie label Klinik által gondozott lo-fi körülmények között rögzített albumon minden hangszeren (zongora, szintetizátorok, gitárok, basszusgitár, dobok) az énekes játszik, a keverést is maga végezte, mindössze a masztering dicséri külső kéz, Maczkó Róbert (LA Gardens Studio) munkáját. A „Nem fontos személy” már elérhető az összes ismert streamingszolgáltató kínálatában. Lemezbemutatóra természetesen csak a járványügyi enyhítések után kerülhet majd sor.

Jakab Péter - Nem fontos személy streaming linkek | https://songwhip.com/jakabpeter/nem-fontos-szemely