John Malkovich a Magyar Zene Háza színpadán!

John Malkovich három fellépéssel tér vissza novemberben Budapestre, ezúttal a Magyar Zene Házába. Az Oscar-jelölt színész Anastasya Terenkova zongoraművésszel közösen egy különleges összművészeti produkciót ad elő The Infamous Ramirez Hoffman címmel, Roberto Bolaño műve alapján.

A világhírű színész november 17-én és 18-án tér vissza rajongóihoz a chilei Roberto Bolaño szövegére épülő előadással. Zene, irodalom és színház dialógja szólal meg zongorán, hegedűn, bandoneónon – és az egyedülálló John Malkovich beszédhangján. 

Forrás: Magyar Zene Háza

A színész és a változatos repertoárt előadó kamaratrió párbeszédet folytat szöveg és zene között. A szöveg a kimagasló hatású, magyarul is népszerű író, Roberto Bolaño Nazi Literature in the Americas című könyvének utolsó fejezete, aminek Infamous Ramirez Hoffman a címe. A kötet kitalált irodalmi alakok enciklopédiája, akikben az a közös, hogy mindannyian szélsőjobboldali nézeteket vallanak. A műsorban szereplő szöveg egy fasiszta költő-repülőgéppilóta-gyilkos történetét meséli el, miközben a kamaratrió sokan mások mellett Astor Piazzolla-, Antonio Vivaldi-, Max Richter-, Eric Satie-darabokat játszik. Persze Malkovich hangja a negyedik hangszer – amint megszólal, azonnal magával ragadó hatást fejt ki. Az előadás élőben, kivetített magyar felirattal látható. Az esti, 20:30-as előadásokat követően egy rövid beszélgetésre is sor kerül a színészóriással.

A The Infamous Ramirez Hoffman előadásra jegyek szeptember 11-én, 10:00-tól kaphatók a Zene Háza honlapján és jegypénztárában, az online jegyvásárlás linkje a Facebook eseményből is elérhető lesz.