Jön a Foo Fighters horrorvígjátéka

A rockbanda egész estés játékfilmje jövő év elején kerül a mozikba Studio 666 címmel, és tuti, hogy véresen komolytalan lesz.

Az idén a Rock and Roll Hall of Fame-be is beiktatott csapat újabb nagy dobásra készül, ugyanis

Dave Grohlék egy horrorkomédia sztárjai lesznek, ami a zenekar humorát ismerve igazán frenetikusnak ígérkezik.

A Studio 666 című alkotás 2022. február 25-én érkezik az amerikai mozikba,

a főszereplői pedig a banda tagjai, azaz Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett és Rami Jaffee lesznek. A sztori szerint a csapat elvonul egy Encinóban található kastélyba, hogy rögzítse tizedik, Medicine at Midnight című nagylemezét, ám miután megérkeznek, természetfeletti erőkkel kénytelenek megküzdeni, amelyek nemcsak az album elkészítését, de a tagok életét is veszélybe sodorják.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Foo Fighters (@foofighters) által megosztott bejegyzés


A banda teljes titoktartás közepette forgatta a filmet, amelynek szereplői közt a zenészek mellett ott találjuk Whitney Cummingst, Leslie Grossmant, Will Fortet, Jenna Ortegát és Jeff Garlint is. A rendezői székben a többek közt a Balta 3-ért és a Slayer The Repentless Killogy című koncertfilmjéért felelős BJ McDonnell foglalt helyet, aki így nyilatkozott a moziról:

„A Studio 666 tökéletes és izgalmas kombinációja mindannak, amit imádok: a rockzenének, a horrornak és a vígjátéknak. Rendívül izgatott vagyok, hogy a Foo Fightersszel dolgozhattam, ráadásul egy igazi old school zenekaros mozin, hiszen már baromi rég nem láthattunk olyan alkotásokat, mint a The Beatles Help! című filmje, a The Monkees-féle Head vagy a KISS sci-fije, a Kiss Meets the Phantom of the Park. Ha fogjuk, és összegyúrjuk ezeket a klasszikusokat a horror műfajával, máris kiderül, milyen is lesz a Studio 666.”

A forgatókönyvet Jeff Buhler (Kedvencek temetője) és Rebecca Hughes jegyzi a frontember, Dave Grohl ötlete alapján, aki a következőt mondta a filmről:

„Több évtizednyi agyament videóklip és számos, közösen készített zenei dokumentumfilm után végre eljött az ideje, hogy egy új szintre emelkedjünk… ez pedig nem más, mint egy egész estés horrorvígjáték. Készüljetek fel a röhögésre, a sikításra és a fejrázásra a popcorn felett. A Studio 666  ku***ra kicsinál majd benneteket.”

A nemzetközi bemutató időpontja egyelőre nem ismert: az Államokon kívüli országok premierdátumait a későbbiekben jelentik be a készítők.

 

A Port.hu SZESSÖN című sorozatának meghívott vendége Szabó-Kulcsár Edina, aki egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg. A tévében többször is láttuk már, a social médiában is sokan követik, de azt talán még a legnagyobb rajongói sem sejtik, hogy mennyire tud gitározni.