Kanye Westet kitiltották a Grammy-gáláról

Hiába jelölték idén is öt kategóriában, a rapper nem vehet részt a zeneipar legrangosabb eseményén.

Online viselkedésére hivatkozva a Grammy-díjátadó gála szervezői eltiltották Kanye Westet attól, hogy színpadra léphessen a könnyűzene legfontosabb estéjén, április 3-án, a Las Vegas-i MGM Grand Arénában.

Kanye West jelenlegi barátnőjével / Forrás: Ronald Martinez/Getty Images

 

A döntést a rapper szóvivője is megerősítette, aminek meghozatalára állítólag azért volt szükség, mert az Akadémia szerint a szupersztár online térben történő megnyilvánulásai aggodalomra adtak okot az elmúlt hónapokban. West ugyanis folyamatosan sértő és nem helyénvaló posztokat tett közzé volt feleségével, Kim Kardashiannal és újdonsült párjával, a komikus Pete Davidsonnal kapcsolatban.

Kim Kardashian, testvére Khloe és Naomi Osaka társaságábanForrás: J. Lee/Getty Images for ABA

 

A szervezők számára azonban valószínűleg az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor az utóbbi időben már egyszerűen csak Ye névre hallgató rapper rasszista megjegyzést tett az idei Grammy-díjátadó gála házigazdájára, Trevor Noah-ra. A komikus ugyanis a saját műsorában, a The Daily Show-ban nem csupán viccet csinált az egykori álompár válásából, de nyíltan Kardashian védelmére is kelt, West aggresszív kirohanásai ellenében.


Miután az erre reakcióként érkező rasszista beszólás az Instagramon történt, a közösségi felület 24 órára letiltotta Kanye-t az oldal irányelveinek megsértése miatt, nem sokkal később pedig kiderült, hogy a Grammy-gála szervezői sem tartanak igényt West közreműködésére az április 3-ai ceremónián.

Az Akadémia ugyanis – ismerve a rapper habitusát és kiszámíthatatlan természetét - a történtek fényében valószínűleg tart egy esetleges botránytól és jobbnak látja elejét venni egy akár élő adásban lezajló Kanye vs. Noah-féle összetűzésnek.

West egyébként idén öt kategóriában is a jelöltek közt szerepel, többek között „Az év albuma” díj is az övé lehet. S habár ő nem, Billie Eilish, a BTS, Olivia Rodrigo, Brandi Carlile, Lil Nas X és Jack Harlow biztosan fellépnek majd a 64. Grammy-díjátadó gálán.