Kéknyúl – Live, Live, Live

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl 2020 karácsonyára öt év után új lemezt jelentet meg.

A felvételt 2019 áprilisában egy élő koncert során rögzítették a budapesti Muzikumban, erre utal az album címe is, ami a ’Live Live Live’ nevet kapta. Négy vadonatúj dal (Wild Cat, That Dance Wake Me, Lying Low) mellett két olyan szerzemény is helyet kapott rajta (Kéknyúl - Gospell, The Qualitons - Rolling The Bones), amik ebben formában eddig nem jelentek meg.
„A többi dal korábban már megjelent CD-n, de a zenekar valódi arca a koncerteken mutatkozik meg, ezért úgy gondoltuk, érdemes lenne ezt megörökíteni, és felvétel formájában is elérhetővé tenni. Így, ha valakinek hiányzik egy jó Kéknyúl koncert élmény, annak most lehetősége nyílik ezt a számára legkönnyebben elérhető formában élvezni.” – mondta Premecz Mátyás zenekarvezető.


A lemez eredetileg CD formátumban jelent meg, amelyet a koncertek alkalmával tudtak beszerezni a rajongók, ám a koronavírus járvány és az élő rendezvények szüneteltetése miatt a zenekar úgy döntött, nagyobb közönség számára is elérhetővé teszi az anyagot – így a Kéknyúl digitális felületein, tehát Spotify-on, Deezeren és az Apple Music-on is megtalálható december 23-tól.
A felvételt a zenekar hangtechnikusa, Németh Márton rögzítette, producere Ligeti György volt, a master pedig Gresicki Tamás nevéhez fűződik.