Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo

Április második hétvégéjén ismét itt a lehetőség, hogy szerelembe essünk új és ismerős zenékkel, a világ minden tájáról. A főváros legnagyobb világzenei fesztiválja, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo olyan előadókkal várja a közönséget, mint a legendás Salif Keita, Gérald Toto, Gaye Su Akyol vagy az egyre népszerűbb hazai Duckshell.

A Hangvető fesztiválját a korábbi évekhez hasonlóan idén is konferencia és filmprogram egészíti ki, míg az első, ingyenes showcase-napon az új tehetségeké a színpad. Három nap, hogy a zenén keresztül kapcsolódj közösségekhez, más kultúrákhoz és új élményeket szerezz. A teljes lineup és a jegyek már elérhetőek a fesztivál honlapján.

Forrás: Budapest Ritmo

A Budapest Ritmo igazi különlegessége, hogy élőben, Budapest szívében játszanak a műfaj legizgalmasabb előadói, akiket a KEXP és a WOMEX már ünnepel. A fesztivál minden évben egy kicsit más élménnyel várja a nézőket, a „kellemesen ismerőstől” a „radikálisan újig”. Idén egy igazi legenda, az afropop megteremtőjeként tisztelt Salif Keita is koncertet ad az Akvárium Klubban, de olyan új csillagok is érkeznek, mint az anatóliai popot psych rockkal keresztező isztambuli dizőz, Gaye Su Akyol, az észt nu-folk professzorpáros, a Puuluup, vagy a dühös bantu punk kollektíva, a BCUC.

Forrás: Budapest Ritmo

A fesztivál három napján garantált a felfedezés élménye, és akár még új kedvencet is találhatunk magunknak az afrosanzont (Gérald Toto), éteri hárfát (Cerys Hafana), brácsa-stand-upot (Jelena Popržan), dark folkot (Daj Ognia), etnojazzt (Ágoston Béla & Teodosii Spassov) és karneváli pszichedelikus rockot is kínáló programban.