Magyarországtól is elbúcsúzik a Whitesnake

Az ikonikus rockbanda 2022. július 4-én, Budapesten köszön el magyar rajongóitól.

Az idén 70. születésnapját ünneplő David Coverdale nemrég jelentette be a szomorú hírt, miszerint hamarosan végleg visszavonul a koncertezéstől és befejezi mintegy 50 éves pályafutását, azonban szerencsére azt is elárulta, hogy előtte még zenekarával, az 1978-ban alakult Whitesnake-kel egy utolsó, hatalmas világkörüli búcsúturnéra indulnak a 2022-es év során.

A körút eddig ismert dátumai után most új helyszíneket is közzétett a csapat, a hírnek pedig a magyar rajongók is örülhetnek, ugyanis

a Whitesnake 2022. július 4-én a budapesti Barba Negrában koncertezik majd.


A Deep Purple egykori tagjaként még a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is beiktatott Coverdale a következőt üzente magyar rajongóinak: 

„Izgatottan várjuk, hogy felléphessünk a Barba Negrában, Budapesten, 2022-ben, a búcsúturnéval ünnepelve a Whitesnake-örökséget, amely közel 50 éve hódítja meg a rocklistákat világszerte. Nagyon örülök, hogy a rendkívül tehetséges Dino Jelusickot a Whitesnake-ben üdvözölhetem. Amióta 2 évvel ezelőtt együtt játszottunk Zágrábban, rajta volt a szemünk és a fülünk. Szeretni fogjátok őt!”


A legendás énekes így folytatta:

„Megtiszteltetés, és hálás vagyok, hogy már majdnem 50 éve lehetek része ennek a csodálatos világnak. Ünnepelhettünk, felejthetetlen pillanatokat oszthattunk meg és élhettünk át emberek millióival és mindenkivel, aki csatlakozott hozzánk ezen a csodálatos utazáson. Nagyon szeretem a közös élményeket, egyszerűen szeretem a munkámat, és mindig is szeretni fogom...majdnem 5 évtizednyi dekadens, mennyei, hidegvérű móka után!! Köszönöm NEKTEK!”

A mindig illusztris zenészeket felvonultató Whitesnake-ben jelenleg Reb Beach (gitár, vokál), Joel Hoekstra (gitár, vokál), Tommy Aldridge (dob), Michele Luppi (billentyűs hangszerek, vokál) és az említett új tag, Dino Jelusick (billentyűs hangszerek, gitár, vokál) zenél Coverdale mellett. Michael Devin (basszusgitár, vokál) távozását éppen a tegnapi napon jelentette be a zenekar, utódja kilétét pedig egyelőre még homály fedi.

Forrás: Live Nation/Kat Benzova


A banda eddig öt alkalommal járt Magyarországon, ebből a második, 2006-os koncert végül meghiúsult, amikor a kezdés előtt néhány órával pusztító erejű vihar csapott le a Petőfi Csarnok szabadterére, megrongálva a színpadot és a banda felszerelését is. Legutóbb szintén a Barba Negrában adott nagy sikerű koncertet a zenekar, 2019 júniusában, ahol jövőre sem maradhatnak ki az olyan örökzöld klasszikusok, mint a Here I Go Again, az Is This Love, a Still of the Night vagy a Fool for Your Loving.