Majka: „Nagyon nem akarok már nagyon sokat dolgozni”

A Wolf Áramlat a Port.hu-ra költözött! Rögtön az első részben Farkas Roland Wolfie vendége Majka, aki elmesélt mindent, amit a zenei karrierjéről tudni érdemes.

Az 1 óra 15 perces beszélgetés során kiderült, hogy Majka miként is találkozott a hiphoppal. Előkerültek régi dalok meg régi sztorik. Kezdetben inkább a break állt hozzá közelebb. Itt derült ki, hogy a mai trap zenének például egyáltalán nem találja a szépségét. Ahogy ő fogalmaz:

Anyád! Hol van ebben a refrén?

Amúgy a magyar raphez csakis és kizárólag erős fenntartásokkal közeledett. Volt az Animal Cannibals, akik viccesek voltak, tény, de az igazi nagy kedvenc Ganxsta Zolee és a Kartel lett. És persze az sem titok, hogy egy időben óriási rajongója volt Dopemannak. Sőt, mint kiderült: Majka még a mai napig Az Országház fantomját tartja a legjobb lemezének. A Való Világ után 10 hónapig tartó közös munka véget ért. Most

Dopeman szeret online belemarni Majkába, de őt ez nem izgatja.

Találkoztak is egy levesezőben, köszöntek egymásnak, nincs harag.  Amikor megszakadt Dopemannel a közös munka, akkor Majka elvolt a tévével, és nem is igazán foglalkozott a zenével.

Az igazi áttörés a Belehalokkal jött meg, ami a sok online pókerezésnek köszönhető. A dal alapzenéjét ingyen kapták egy sráctól, akitől később majdnem vettek egy nagyon jó dalt. A refrén is rohadt jó volt, de valami gyanús lett, így végül hagyták a dolgot. Később ez a dal szólalt meg a Shrek 2 egy jelenetében. Elég nagy baj lehetett volna belőle, mert Majka szerint a srác létező dalok sample-jéből vágogatta össze magának a zenéket. Szerencse, hogy a Belehalok alapját visszabontották és újra felépítették. A siker egyik pillanatról a másikra jött. Aztán az évi 270 hakni után átalakult a formáció s kevesebb, de nagyobb volumenű koncertekre álltak rá. Aztán jött a Curtis-ügy. Most pedig az van, hogy a tévézéssel és a zenéléssel együtt sem akar már nagyon sokat dolgozni.

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni, aminek a végén még Majka el is rappel két szöveget egy számára teljesen ismeretlen alapra.