Meghalt Sinéad O’Connor

Az ír énekesnő és dalszerző 56 éves volt.

56 éves korában elhunyt Sinéad O'Connor ír énekesnő - jelentette be családja. A halál okát nem hozták nyilvánosságra. A közleményben ezt írják:

"Nagy szomorúsággal jelentjük be szeretett Sinéadünk halálát. Családja és barátai megrendültek, és nyugalmat kérnek ebben a nagyon nehéz időszakban".

Fotó: Frans Schellekens/Redferns

 

A dublini művész 10 stúdióalbumot adott ki, Nothing Compares 2 U című dalát, mellyel berobbant a köztudatba, 1990-ben a Billboard Music Awards a világ első számú kislemezének választotta.

O'Connor az év elején átvehette az RTÉ Choice Music Awardson a Classic Irish Album díjat.

Sinéad O'Connor átveszi a Classic Irish Album díjat 2023 márciusában; Fotó: Kieran Frost/Redferns

 

Az énekesnő álló ovációban részesült, amikor a díjat I Do Not Want What I Haven't Got című daláért  - "Írország menekült közösségének minden egyes tagjának" ajánlotta.

"Nagyon szívesen látunk titeket Írországban. Nagyon szeretlek benneteket, és boldogságot kívánok nektek" - mondta.

Sinéad O'Connor  1966. december 8-án született Dublinban John és Marie O’Connor gyermekeként, főiskolai tanulmányait a Dublini Zeneművészeti Főiskolán végezte. Rendkívül nehéz gyerekkora volt, mentális betegségektől szenvedett, miután anyja kiskorában fizikailag és szexuálisan is bántalmazta. 2015-ben öngyilkosságot kísérelt meg, az eset után orvosi kezelés alá helyezték. Kétszer volt férjnél, négy gyermeke született; Jake (1987), Roisin (1996), Shane (2004) és Yeshua (2006). 2018-ban bejelentette, hogy áttért az iszlám vallásra és nevet változatott. Új neve: Shuhada' Davitt.

A tragikus sorsú énekesnő 17 éves fia 2022 januárjában öngyilkos lett. 

via irishtimes.com

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.