Nem tervez folytatást a Linkin Park

Mike Shinoda szerint sem új lemez, sem koncert nem várható a közeljövőben a nu metal csapattól.

Nincsenek jó híreink a 2000-es évek egyik legsikeresebb rockbandájának rajongói számára.

hester Bennington az egyik utolsó koncertjén / Forrás: Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images

 

Mike Shinoda frontember a napokban egy Twitch livestreamben beszélt a zenekar jövőjéről és terveiről, pontosabban azok hiányáról.


A zenész a következőket mondta el a videóban:

"Az egyetlen Linkin Parkkal kapcsolatos hírem számotokra az, hogy néhány hetente beszélünk. Beszélek a srácokkal, vagy legalábbis néhányukkal. De nem szerepel sem turné, sem új zene, sem új album a terveink között. Ezt hadd mondjam el nektek. Úgyhogy kérlek, tartsátok észben, hogy egyik sem fog megtörténni.”

A letaglózó mondatok után Shinoda így folytatta:

“Egyelőre csupán ennyit mondanék. Méghozzá azért, mert akármikor a zenekar mond vagy tesz bármit, mindenki megpróbál belelátni valamit és túlhype-olni a dolgot. Mi pedig úgy vagyunk vele, hogy nem, nem, nem. Ne kezdjétek ezt el. Csak csalódást fogtok okozni magatoknak. Ne tegyétek.”

A rapper/énekes/gitáros/billentyűs néhány évvel ezelőtt már cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a Linkin Park keresné a 2017-ben, mindössze 41 évesen öngyilkosságot elkövető énekesük, Chester Bennington utódját. Akkor a Twitteren tette közzé a következő nyilatkozatot:

„Hadd tisztázzak egy pletykát: nem keresünk új énekest, de ha esetleg mégis magától szembejönne valaki, nyitott lennék rá. Nekem elég világosnak tűnik, de úgy látom, mégis van pár arc, akinek nehéz ezt megérteni. Nem akarom megjósolni a jövőt. A jövő majd megtörténik.”

A bejegyezés egy reakció volt arra a korábbi nyilatkozatára, amelyben arról beszélt, hogy a zenekar többi tagja imád a színpadon és a stúdióban lenni, ezért szinte egészségtelen, hogy nem teszik mindezt. Ugyanakkor leszögezte, hogy egy új énekes érkezésének természetesen kell történnie és mind emberileg, mind stílusban passzolnia kell hozzájuk, hiszen egyedül így tudná elképzelni, hogy együtt dolgozzon valakivel.

A Linkin Park 2006-ban / Forrás: Kevin Winter/Getty Images

 

A banda azonban ezek szerint azóta sem talált rá Chester méltó utódjára, és a mostani, kíméletlenül őszinte nyilatkozat értelmében kijelenthetjük, hogy

folytatódik a zenekar 2017 októbere óta tartó inaktív időszaka,

hiszen akkor álltak utoljára színpadra együtt, méghozzá a Bennington tiszteletére szervezett Los Angeles-i emlékkoncerten, ismert vendégénekesekkel kiegészülve.


A zenekar frontemberük halála óta egyetlen új dallal sem jelentkezett, mindössze egy jubileumi kiadványt dobtak piacra két évvel ezelőtt, a 2000-ben megjelent Hybrid Theory című bemutatkozó nagylemezük 20 éves évfordulója kapcsán.