Oscar-díjra jelölhetik Taylor Swiftet

Az énekesnő egy rövidfilm rendezőjeként lehet esélyes a legnagyobb mozis elismerésre.

Taylor Swift is ott lehet a 2023-as Oscar-díjátadó gála jelöltjei között, ugyanis a country üdvöskéből globális popsztárrá avanzsált énekesnő tavaly bemutatott rövidfilmje megfelel az ehhez szükséges kritériumoknak.

 

Taylor Swift, 2021; Brit Awards díjátadó; Fotó: JMEnternational/JMEnternational for BRIT Awards/Getty Images

 

Az All Too Well: A Short Film Swift rendezői bemutatkozása, s habár az énekesnő azonos című dalának 10 perces verziójára épül, Taylor szerint nem csupán egy hosszú videóklip, ugyanis alkotótársaival mindent másképp közelítettek meg, mint egy átlagos zenei videó esetében.

A rövidfilm történetének középpontjában egy szerelmespár áll, akit a Stranger Things Max-eként világsztárrá vált Sadie Sink és a Teen Wolf - Farkasbőrben című MTV-sorozatból ismert Dylan O’Brien alakítanak, de természetesen az énekesnő is feltűnik az alig 15 perces alkotásban. A kisfilmet november 12-én mutatták be New Yorkban, majd a nagyobb városokban található mozik is műsorukra tűzték, idén nyáron pedig még a Tribeca Filmfesztiválon is levetítették.


A novemberi premiernek köszönhetően ráadásul a rövidfilmnek megvan az esélye arra, hogy az Akadémia felterjessze a "Legjobb rövidfilm" kategória jelöltjei közé, ugyanis ott a 2021. október 1-e és 2022. szeptember 30-a között bemutatott alkotások versenyezhetnek egymással.

A férfi főszereplő, Dylan O’Brien szerint Swift előtt fényes jövő állhat a kamera mögött is:

Taylor nagyon-nagyon jó rendező lenne. Ha valamiben a szíve-lelke benne van, akkor bármit képes megvalósítani. Könnyedén csinálhatna egy egész estés mozit is, és én biztos, hogy szívesen dolgoznék vele.”

Az Oscar-jelöléseket január 24-én, kevesebb mint két hónappal a március 12-i gála előtt hozzák majd nyilvánosságra, az augusztus 28-ai MTV VMA-díjátadón viszont már biztos, hogy öt jelölést magáénak tudhat az All Too Well: A Short Film című alkotás.