Roger Waters kiakadt a mai popsztárokra

A Pink Floyd egykori tagja szerint ő sokkal fontosabb, mint Drake vagy The Weeknd.

Az idén 78 éves Waters a This Is Not a Drill elnevezésű turnéjával július 8-án érkezett Toronto városába, ugyanazon a napon, amikor Kanada egyik legnagyobb szupersztárja, The Weeknd (aki most egy HBO-s sorozat férfi főszereplője lesz) szintén ott indította volna el After Hours Til Dawn című koncertkörútját.

Bár utóbbi buliját végül elhalasztották az egyik legnagyobb kanadai telefonszolgáltató egész országra kiterjedő hálózati problémája miatt, Waters fellépését  valahogy mégis sikerült tető alá hozni.

Forrás: CBS Photo Archive

 

A Pink Floyd alapító basszusgitárosa ennek ellenére nem csattant ki az örömtől kanadai látogatása során, ugyanis zokon vette, hogy a helyi sajtó több hírt adott a fiatal hazai szupersztár koncertjéről, mint az ő két egymás utáni estén zajló dupla fellépéséről. Ezt pedig szóvá is tette a Globe and Mail nevű kanadai lapnak adott interjújában:

Ötletem sincs, hogy micsoda vagy kicsoda ez a The Weeknd, mert nem hallgatok túl sok zenét. Azt mondták nekem, hogy ő valami nagy név. Nos, sok szerencsét kívánok neki, semmi bajom nincs vele. De nem volna lehetséges, hogy az egyik este az ő koncertjéről, a másik nap az enyémről írjanak beszámolót? Nem személyes támadást szeretnék intézni ellene, egyszerűen ezt nagyon furcsának találom.

Ezután pedig egy másik helyi világsztárt, Drake-et is a szájára vette az ikonikus muzsikus:

Egyébként minden tiszteletem The Weeknd vagy Drake vagy akármelyikük felé, de én sokkal, sokkal, sokkal fontosabb vagyok, mint bármelyikük is lesz valaha, akárhány milliárd streamjük is van. Ugyanis jelenleg olyan dolgok zajlanak (a világban), amelyek alapvetően fontosak mindannyiunk életében.

Ezzel a zenész a dalai társadalmi üzeneteire, illetve saját politikai állásfoglalására utalt, ami nyilvánvalóan túlmutat a jelenlegi mainstream popzene szövegvilágán, illetve mondanivalóján.

De Waters még saját rajongóinak is beszólt, méghozzá a turnéindító pittsburgh-i koncertje kezdete előtt, amikor az egyik óriáskivetítőn a következő üzenet jelent meg:

Ha te az a „Szeretem a Pink Floydot, de ki nem állhatom Roger politikáját” típusú ember vagy, akkor jobban teszed, ha most rögtön kimész a pi***ba a büfébe.


Az ikonikus zenekarból 1985-ben távozó basszusgitáros/énekes nem csupán szókimondásáról, de a Palesztinát támogató politikai nézeteiről is híres. Az elmúlt évek során például nyílt, bíráló leveleket intézett olyan előadóknak, mint a Bon Jovi, a Radiohead vagy Nick Cave, amiért Izraelben koncerteztek.