Új köntösben a Sztárban sztár versenyzőjének slágere

Nemrég a fél ország ismerhette meg a Sztárban sztár tévés vetélkedő őszi versenyzőjét, aki "jött, látott és tarolt". A Katona József Színház fiatal színművésze, Tasnádi Bence azonban nemcsak más sztárok bőrébe képes bújni, hanem alanyi jogon is énekes, hiszen hat éve tölti meg a klubokat Ed Is On nevű zenekarával. Az Ed Is On most közönségkedvenc dalát mutatja be vadonatúj köntösben.

- A Sztárban sztár során rengeteg új impulzus ért: fontos ismeretségeket kötöttem, és az élő show-tól kezdve olyan volt, mint egy hét hétig tartó tábor, amiből már nagyon eleged van, de mégse akarsz soha hazamenni! Hátborzongató volt ennyi ember előtt elindítani egy-egy dalt, a lámpalázhoz nem lehet hozzászokni - mesél a tévéműsorban szerzett élményeiről Tasnádi Bence, akiről a tévénézők többsége valószínűleg nemigen tudja, hogy a színészeten túl egy zenekar basszusgitáros-frontembere.

A szentendrei Ed Is On zenekar 2013-ban tűnt fel a Talentométer tehetségkutatóján, ahol a fiúk bekerültek a döntőbe, és - bár korábban is jelen voltak - ebben az időszakban kerültek be igazán a budapesti, vidéki klub- és fesztivál-körforgásba. 2015-ben jelent meg debütáló albumuk Velem csak a baj van címmel, melyről talán Jordán Adéllal közös daluk vált a legismertebbé. A dalokat tartalmas, izgalmas, elgondolkodtató szövegek és könnyed, fülbemászó dallamok jellemzik, a koncerteket pedig átszövi a színházból hozott drámaiság és a szuggesztív előadásmód.

"Legyen az minden esetre / Jelezz, ha felértél Pestre / Újra számolom a hidakat addig / Ránk rímet keresve"

A Lányok, Fiúk az Ed Is On egyik legnépszerűbb koncertdala, melyből 2019 végén új, táncos-elektro változat készült. - A dalt még az egyetem alatt írtam, a barátnőm akkoriban épp vidéken próbált és éjszakánként jött haza. Én a viszontlátás izgalmától fűtötten jártam a várost, és volt egy alkalom, amikor végigsétáltam a rakparton, csakhogy teljen az idő. Végül később értem haza, mint ő. Ebből indult ki az egész - mesél a dalszöveg születéséről Bence. És hogy miért ennyire népszerű a dal? - Mert egyszerűen hat az érzelmekre és mindenki a magáénak érzi kicsit - magyarázza.

Az új, elektronikus hangszerelést a tagok egyszerűen csak elektro-turbónak nevezik: - Régóta kacsingatunk az elektronika felé és Szabolcs (Várvölgyi Szabolcs, a zenekar gitárosa és producere) az elmúlt évben addig fejlesztette az eszközeit, hogy most már bármilyen hangot előállíthatunk otthon, amivel megspóroljuk a stúdióban eltöltött órákat, helyette fokozatosan és egyenletesen tudunk haladni a dalokkal.