Egyéb

1,5 FOKOS ÉLETMÓD OTTHON II. - Lakhatás és energiafogyasztás

Online nézhető ONLINE
2022. március 09. (szerda) 17:30
Ingyenes

A klímaválság elleni küzdelem egyik legfontosabb színtere a saját otthonunk. Életmódunk, fogyasztói szokásaink megváltoztatásával, karbon-lábnyomunk csökkentésével mindannyian hozzájárulhatunk a jövőnket fenyegető hatások mérsékléséhez. Van értelme az egyének szintjén változtatnunk, mert a sok egyéni lépés előbb-utóbb jelentős változáshoz vezet globálisan is, valamint így közreműködünk a társadalmi normák, rendszerek megváltoztatásában is.
A háztartási energiafogyasztás, az étkezés, a közlekedés, a szabadidő eltöltése és vásárlási szokásaink azok a legfőbb területek, ahol jelentős mennyiségű energiát, és kibocsátást tudunk megspórolni saját mindennapi életünkben.
A másfélfokos életmóddal foglalkozó online előadás-sorozat második részének témája a lakhatás és otthoni energiafogyasztás, azaz:
- otthonunk elhelyezkedése, mérete, kialakítása;
- megtakarítás beruházással és viselkedésváltozással;
- energiatakarékos életmód, viselkedés.
Meghívott vendégek Dr. Dőry István, fizikus és Dr. Sáfián Fanni, környezetkutató geográfus, akikkel energiatakarékos életmódjukról beszélgetnek majd, különös tekintettel arra, hogy hogyan valósítják meg vidéken ill. a városban.
Várnak mindenkit szeretettel március 9-én este fél 6-tól Zoomon egy másfél órás előadásra és eszmecserére! 
A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, regisztrálni itt tudtok