Egyéb

Adventi iparművészeti vásár a Várkert Bazárban

Várkert Bazár
2022. november 27. (vasárnap) 10:00 - 21:00

Helyszín:

Várkert Bazár
1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

Aki valódi értéket szeretne karácsonykor ajándékozni szeretteinek, annak kötelező lesz idén is ellátogatnia a Várkert Bazár festői környezetének különleges adventi vásárába. Népszerű designerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várják a közönséget az adventi időszakban a Várkert Bazárban. A hazai iparművészeti hagyomány éled újjá a rendezvényeken.

A kortárs iparművészeti vásárnak 2019-ben adott először otthont a Várkert Bazár és a tavalyi nagy siker után idén is folytatódik. A vásár különlegessége, hogy a kiállított alkotásokat elismert iparművészek bírálták el és választották ki a kiállítókat. Így a magyar kortárs iparművészet legjavával találkozhat a művészetkedvelő közönség az és a Rearticon Iparművészeti Egyesület és a Várkert Bazár közös rendezvényén.

Több mint félszáz kitűnő iparművész gyűlik össze négy adventi vasárnapon a Várkert Bazár csodálatos tereiben. Nem csupán alkotásokat csodálhatnak, vásárolhatnak a látogatók. Lehetőség lesz a tárgyak alkotóival is találkozni, és megismerni a műalkotások anyagát, stílusát, történetét. A látogatók részt vehetnek az iparművészek által vezetett workshopokon is. Aki azonban csak nézelődni és vásárolni kíván, annak is megismételhetetlen, személyes találkozásokra kínál az esemény lehetőséget, hiszen a vásárló emlékként viheti, adhatja tovább a tárgyak által megszépítő, környezetformáló erő és folytonos jelenlét illúzióját.