Egyéb

Hófehérke és a hét törpe online

Online nézhető ONLINE
2020. május 03. (vasárnap) 10:00 - 23:59

Az előadás a Grimm testvérek klasszikus meséjének modern adaptációja, amelynek narratívája a mese elbeszélésvonalán halad, de Varga Ibolya dramatizálásában az idillikus mondanivaló kissé megtörik, árnyaltabbá válik. Ez a koncepció főként a Mostoha alakjában – aki nem egyértelműen negatív szereplő, hanem  a történet során válik azzá – és a hozzá kapcsolódó szimbólumok látványvilágában ragadható meg (a tükör szereplőként való beemelése, a szereplőt megformáló színészi- és bábjáték ötvözésében).


A mese mondanivalójának a világtapasztalatainkon alapuló értelmezése az előadás díszlet-, báb- és jelmezvilágán is tetten érhető. Megjelennek a mai világ kommunikációs és léthelyzetei (a törpék bábjai például a hálózati létre utalnak). Ami azonban a gyerekek számára a legfontosabb lehet: a modern adaptáció nem zárja ki a pozitív végkifejletet, a jó végső soron győzedelmeskedik.


Bemutató időpontja: 2019. május 11.
Alsó korhatár: 6 év
Az előadás időtartama: 70 perc


A Grimm testvérek nyomán dramatizálta: Varga Ibolya
Rendező: Varga Ibolya
Zene: Venczel Péter m.v.
Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Cristian Rusu m.v.


Előadják: Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, Balog Ferencz, Tóthpál Tamás


Házhoz jön a kolozsvári Puck Bábszínház. Ezen a héten is új előadásokkal jelentkeznek, amelyeket naponta kétszer fognak közvetíteni, 10.00 és 18.00 órától. 


Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.