Káli Ildikó szakíró, sommelierrel és válogatott borokkal
Nincs még egy olyan magyar író, aki úgy tudott volna étkekről, italokról, nagyevőkről, borisszákról, kocsmákról, piacokról írni, mint Krúdy Gyula.
Számos szakácskönyvet és receptet tulajdonítanak az írónak, aki valójában sosem vetett papírra önmagában ilyesmit, és soha be nem tette a lábát a konyhába főzés végett. De Szindbád és Rezeda Kázmér szülőatyja fél mondattal képes volt éhséget és szomjúságot kelteni. Lévén született gasztronómus, s leginkább ínyenc. A rendezvény helyszíne Krúdy Gyula utolsó lakóhelye. A rendezvénysorozaton „Szindbáddal” utazhattok és "megkóstolhatjátok" meg az író életét.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az info@osszefogasobudaert.hu e-mail címen lehet.
A regisztráció során a program címét és időpontját tüntessék fel!
Egyéb
Krúdy asztalánál - Pesti album – publicisztikai írások 1919-1933
Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászólásod, írd meg nekünk!
Küldés
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!