Egyéb

Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 3. Mongólia

Online nézhető ONLINE
2021. május 17. (hétfő) 10:00
Ingyenes

Az Eurázsia Központ új előadássorozatot indít „Nagyköveti teaszalon Eurázsiában” címmel, melynek célja, hogy a magyar hallgatóság jobban megismerje az eurázsiai országokat, azok kapcsolatait Magyarországgal. Mindezekről a leghitelesebb és legszakmaibb forrásoktól, Magyarországnak az adott országban akkreditált nagyköveteitől hallhatnak előadást.
A sorozat harmadik vendége Dr. Obrusánszky Borbála, Magyarország ulánbátori nagykövete lesz, akivel egy virtuális teázás keretében a mongóliai gazdaságról, a mongol-magyar kapcsolatok alakulásáról, valamint Mongólia eurázsiai szerepéről fogunk beszélgetni.
Obrusánszky Borbála 1997-ben szerzett diplomát az ELTE BTK történelem és mongol szakán. Ezt követően Mongóliában, a Mongol Nemzeti Egyetemen végezte posztgraduális tanulmányait, 2000-ben védte meg doktori disszertációját. 2000 óta több expedíción vett részt Mongóliában, Belső-Mongóliában és Ázsia más vidékein. A 2009-ben alapított Journal of Eurasian Studies főszerkesztő-helyettese. 2020-tól Magyarország ulánbátori nagykövete.
Az adást 2021. május 17-én 10 órakor teszik közzé Facebook oldalunkon,  valamint honlapukon.
Tartson velünk Ön is és teázzunk együtt Eurázsiában egy nagykövet társaságában!