Egyéb

Nemzetközi Afrika Nap

Márai Sándor Művelődési Ház
2022. május 25. (szerda) 17:00 - 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Márai Sándor Művelődési Ház
1013 Budapest, I. kerület, Krisztina tér 1

1963 óta ünnepeljük május 25-én világszerte az Afrika napot. Ennek apropójából közös ünneplésre hívjuk az afrikai kultúra iránt érdeklődőket. A program saját szervezés útján valósul meg, a Márai Sándor Művelődési Ház támogatásával.

17:00 - 20:00
Afrikában jelenlévő magyar civil szervezetek bemutatkozása
Afrikai kávé és csoki kóstolás
Afrikai tematikájú művészeti kiállítás
Gyereksarok

A délután folyamán több mint tíz Afrikával foglalkozó magyar civil szervezet várja a látogatókat standokkal, ahol lehetőség lesz ismerkedésre, beszélgetésre, afrikai kézzel készített munkák vásárlására, ugandai kávé és csoki kóstolásra.
A szervezők és kiállítók sorai között többen, többször is jártak kint Afrika különböző területein, továbbá a legtöbben jelképes örökbefogadó szülők is, mely témákról szívesen mesélnek egy ugandai kávé mellett.
A délutáni programot bátran ajánljuk gyerkőcökkel érkezőknek is, számukra gyereksarkot biztosítunk, ahol kipróbálhatják azokat a játékokat, melyek az afrikai gyermekek életét teszik színesebbé.

Az egész esemény alatt egy rendhagyó művészeti kiállítás lesz elérhető a helyszínen, mely munkák kifejezetten erre az alkalomra készülnek és kizárólag itt lesznek megtekinthetőek, megvásárolhatóak.

A rendezvény missziója, hogy minél több Afrika iránt érdeklődő számára biztosítsunk egy olyan lehetőséget, ahol kapcsolódhatnak, betekintést kaphatnak az afrikai értékekbe, kultúrába, hangulatba. Valós történetek, megannyi izgalmas misszió és szívből jövő kapcsolódások Afrikával. Ezek várják a látogatókat május 25-én a Márai Sándor Művelődési Házban.

A rendezvényre a belépés ingyenes! A délelőtti program regisztrációhoz kötött, melyet a szivembenszuletettafrika@szivembenafrika.org email címen keresztül tehetnek meg az érdeklődők.