Egyéb

Verseljünk képekben! - Újra itt van János vitéz!

Várkert Bazár (Testőrpalota)
2023. március 04. (szombat) 12:30

Helyszín:

Várkert Bazár (Testőrpalota)
1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

A Várkert Bazár szabadtéri kiállításán megtekinthetitek a „Kisképző” művészeti hallgatóinak Petőfi híres művéről készült alkotásait. A magyar irodalom kanonikus darabjának szürreális, mesés jeleneteit és leírásait a diákok nyelvén egészen új képi világgal ismerhetjük meg. Majd egy kreatív foglalkozás keretében elemezzük Petőfi karakterét és költészetét, illetve a költészetében rejlő művészeti stílusjegyeket és tisztázzuk az illusztráció fogalmát is.


A programot 9-12 éves korosztály számára alakították ki, így  ennek megfelelő korú gyermek számára váltsatok jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni! A terem befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők csak részben tudnak részt venni a foglalkozáson.


A gyermek felnőtt kísérővel vegyen részt, a regisztrációs jegyet rakja a kosárba. (1 gyermeket 1 fő, 2 vagy annál több gyermeket maximum 2 felnőtt tudja kísérni.)


A program ideje alatt a kísérők a Szent István-terem II. emeletén található "A Hauszmann-sztori" című kiállítást ingyenesen megtekinthetik felnőtt kísérő jegyük bemutatásával.


A program kültéri helyszínen kezdődik, rossz időjárás esetén is elindul, ezért az időjárási viszonyoknak megfelelően öltözzetek!


A program pontosan kezdődik, későn érkezők figyelmébe ajánlott: a foglalkozás a meghirdetés időpontjában az Oroszlános kapunál kezdődik, majd a Várkert Bazár déli panoráma teraszán a kiállítás megtekintésénél időzik 15 percet, azután jut el a Várkert Bazár Testőr palotájába.