Fesztivál

1. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivál

Győri Nemzeti Színház
2023. június 06. (kedd) 19:00 - 2023. június 11. (vasárnap) 23:00

Helyszín:

Győri Nemzeti Színház
9022 Győr, Czuczor Gergely utca 7.

A Duna Színházi Fesztivál fő koncepciója a különböző nemzetek színházi identitásának bemutatása. Szeretnénk a művészeten keresztüli összetartozást hirdetni, összehívva a legpezsgőbb kulturális élettel rendelkező Duna-menti városokat, hogy képviseletükben egy-egy reprezentatív színház vegyen részt a Győrben megrendezésre kerülő fesztiválon. A fesztivál, elképzeléseink szerint, egy találkozási pont, egy közös narratíva helyévé válna.


A Baden-Baden-i Feketeerdő forrásától, egészen a Fekete-tengerbe való érkezéséig, a Duna tíz országon folyik át, mindenikük színes nemzeti, figyelemreméltó kulturális és színházi értékekkel van megáldva.


Mivel ez a különleges kapocs, egyben természeti és kulturális csoda is, ezen keresztül szeretnénk megmutatni mitől vagyunk mások, mégis egyek, egy művészileg annyira színes ágon keresztül, mint a színház.


A fesztivál tehát mindazon színházakról szól, melyek szeretnék hallatni a hangjukat, megmutatni értékeiket egy olyan reprezentatív előadáson keresztül, mely saját nemzetét képviseli, és melynek alapját egy hazai, kortárs vagy klasszikus drámaíró szövege képezi.