Fesztivál

Budapest Art Week 2020 - BAW20

Budapest
2020. október 16. (péntek) 10:00 - 2020. október 25. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest

2020. október 16 – 25. között ötödik alkalommal érkezik az ország egyedülálló képzőművészeti eseménysorozata, a Budapest Art Week. Ezen tíz nap alatt Budapest nélkülözhetetlen vizuális terei nyílnak meg különböző programokkal és kiállításokkal azzal céllal, hogy a lehető legváltozatosabb módon mutathassák be a haza vizuális művészet színe-javát. Az eddigi leghosszabb Art Week során
több mint 30 kortárs galéria, 20 kiállítótér, 12 múzeum és 8 műterem, több tucat programmal várja a képzőművészetek iránt érdeklődőket. A szervezők számára rendkívül fontos a résztvevők egészsége, így minden programon kötelező a maszk viselése. Pontosan ezért, azok, akik a BAW közösségéhez jobban szeretnének tartozni, saját Art Week-es arcmaszkokat is beszerezhetnek.


A 2016-ban indult eseménysorozatot, nemzetközi példák alapján, azzal a céllal hozták létre, hogy a hazai vizuális művészetekre kíváncsi tömegek olyan mustrán vehessenek részt, amelynek során a művészekkel való találkozásoktól, a múzeumok és galériák világán át megismerhetik a budapesti képzőművészeti világ sokszínűségét. A tíznapos vagy egynapos karszalagokkal több tucat program és kiállítás látogatható, ám a programokon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a honlapon keresztül lehet megtenni.