Fesztivál

Budapesti Őszi Fesztivál

Budapest
2021. szeptember 26. (vasárnap) 20:00 - 2021. október 10. (vasárnap) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a Budapest Brand nZrt. kortárs programsorozata.
Mit jelent ma kortársnak lenni? Hogyan kapcsoljuk össze a múltat és a jelent? Lehetséges egy egész városból színpadot alakítani? Kik azok az ébren álmodók és szellemóriások? Vajon tudunk ugyanúgy tekinteni egy városrészre, ha már megismertük történetét, mint annak előtte? Mi a közös az utcai művészetben és Dantéban? Hol az egyén helye egy hálózatszerű közösségben? Milyen a magyar művészeti export és import? Mit mesélnek magukról a kerületeink? Ezekre a kérdésekre keresi a választ nézőivel és művészeivel együtt a Budapesti Őszi Fesztivál.
A fesztivál a szokványos műfaji ajánlók mellett, idén előre kidolgozott tematikus koncepciók szerint is csoportosítja repertoárját. A felhozatalba #ébrenálmodók néven kerülnek azok a produkciók, melyek korunk ellentmondásait és a jelen tébolyát értelmezik művészetükkel, az #együttmozdulók a fizikai színház és kortárstánc, falfestészet, a parkour és egyéb urbánus mozgásformák szerelmeseit célozzák, a #várostbelakók kifordítják magukból az utcákat, köztereket és múzeumokat, míg az #egymástépítők számára előbbre valók a közösségek és szolidaritás, mint az egyén és a hírnév. A fővárosi kerületek is kiveszik a részüket a műsorból, továbbá rajongással fogadják a nemzetközi társulatokat, darabokat, mivel, hogy #welcomeculture.
Itt és más: ilyen és ennél még több lesz a Budapesti Őszi Fesztivál: egy klasszikus kortárs, sokszínű, befogadó és mindenekelőtt szabad városi örömünnep.