Fesztivál

Café de la Danse Fesztivál

Halász Gedeon Eseményközpont
2023. június 16. (péntek) 19:00 - 2023. június 18. (vasárnap) 23:00

Helyszín:

Halász Gedeon Eseményközpont
2475 Kápolnásnyék, Kazinczy u. 22-30.

A nemzetközi táncélet fiatal tehetségeit és kiválóságait mutatja be 2023-ban a Café de la Danse Velencei-tavi nemzetközi kortárstánc fesztivál a Színházi Olimpia részeként.


Francia, német, finn, portugál, ír táncművészek önálló és csoportos produkcióit láthatja a közönség a rendezvény három napján. A szervező Frenák Társulat választásai szavatolják a különleges mozgásformák és tér-forma rendszerek megjelenését, az akrobatikát, a függesztéseket, az ámultba ejtő látványt, és az emberi teljesítőképesség határait feszegető mutatványokat.


A forma és a tartalom együttesen lebilincselő hatására számíthatnak a műfaj szerelmesei, ahol minden résztvevő hozza sajátos nemzeti ízét, egyedi jellegzetességeit. A színpadi előadásokat és a különböző helyszíneken megjelenő etűdöket beavató foglalkozások, workshopok, kísérik, melyek segítik az előadások, és a műfaj befogadását, élvezetét. Igazi mozgásművészeti csemegét tartogatnak a látogatók számára, a nemzetközi találkozások révén helyben születő improvizációk és fúziós előadások. Az esemény családbarát: az amatőr kezdőknek szóló workshopokat és bizonyos előadásokat gyermekek is látogathatják. A fesztivál helyszíne a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpont és festői környezete.


A fesztivál fellépői a teljesség igénye nélkül:


Charge Maximale de Rupture


Compagnie Soli


Full Frame Project


Dance Theatre of West Ireland


Mimoart Company