Fesztivál

Csárdáskirálynő Fesztivál

Budapesti Operettszínház
2023. június 03. (szombat) 19:00 - 2023. június 11. (vasárnap) 23:00

Helyszín:

Budapesti Operettszínház
1065 Budapest, VI. kerület, Nagymező utca 17.

„A sportban az olimpia a népek, nemzetek békés versengésének jelképe. Örvendetes, hogy már jó ideje létezik a színház világában is ilyen világméretű esemény, a Színházi Olimpia.


Az, hogy jövőre Budapesten rendezik meg, kiváltképp erős üzenetértékű. Felmutathatjuk nemzeti-kulturális örökségünk értékeit az egyetemes megmérettetésben.


Az operett az előadóművészet Gesamtkunstwerkje. A magyar operett előadásában biztosan világelsők vagyunk. Nem szorulunk senki utánzására. Saját kútfőből merítkezve, nemzeti kulturális örökségünk hagyományait követve tudunk olyan előadást nyújtani, amelyet a világon mindenki képes megérteni, befogadni: Izraeltől Münchenen, Bécsen át Dubajig az Operettszínház társulata mindenütt katartikus lázba hozza a nézőket. A színházi olimpia ezúttal lehetőséget kínál számunkra, hogy egy Csárdáskirálynő-minifesztivál keretében mérettessünk meg: derüljön ki, hol helyezkedünk el a műfajon belül a nemzetközi palettán, felkínálva a magyar közönségnek az összehasonlítás lehetőségét két külföldi társulat Csárdáskirálynő-értelmezésével is.” /Kiss-B. Atilla főigazgató/