Fesztivál

Disznótoros Kolbászvásár 2020

Magyar Vasúttörténeti Park
2020. október 09. (péntek) 12:00 - 2020. október 11. (vasárnap) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Magyar Vasúttörténeti Park
1142 Budapest, XIV. kerület, Tatai utca 95.

A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program várja a látogatókat: 3 kolbász utca, kézműves vásár és gasztro utca, étel és ital kóstoltatás, disznó feldolgozás bemutatók, tájház múzeum, állatsimogatók, traktor és stabil motor kiállítás, termelőeszköz kiállítás, gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás, mozdonyforgató, népi játszótér és még sok ingyenesen használható játék a gyerekeknek, zenei programok, folklór programok, oldtimer autó és motor kiállítás, Vasútt. Park interaktív programok: gőzmozdonyozás, kerti vasút, hajtány, lóvasút. A fesztiválbusz egész nap díjmentesen szállítja a látogatókat. Naponta az első ezer látogató ajándék gyümölcsbor kóstolót kap. A kolbászvásár 3 napig tart! A gyerekeknek és a nyugdíjasoknak kedvezményes árú belépőjegyet biztosítanak.


Disznótoros Kolbászfesztivál helyett idén Kolbászvásár!
Idén ősszel a fővárosi kolbászkedvelők a megszokottól eltérő fesztiválon vehetnek részt. A zenés mulatság a vírusveszély miatt most elmarad. Kárpótlásul a Vasúttörténeti Parkban a megszokottól eltérően egy ötvözött, ezáltal még több látványosságot nyújtó fesztiválon vehetnek részt a kolbászkedvelők. A budapestieknek idén is elhozzák a háztáji termékeket és a hagyományőrző látványosságokat. Hatalmas háztáji és KOLBÁSZVÁSÁR lesz a Magyar Vasúttörténeti Parkban!
Lehet majd kóstolni és vásárolgatni októberben mindenféle háztáji finomságot a megszokott utcákban. Lesz „Vastagkolbász” utca, „Gasztro” utca, „Kézműves” utca és „Vásártér”. Sajnos az esti zenés mulatságok októberben elmaradnak és most disznóvágás bemutatók sem lesznek. Helyette más lesz! Olyan látványosság ami lehet hogy csak egyszer lesz. 


Ingyenes gyerekprogramok sora: állatsimogatók, népi játszótér 30 játékkal, légcsúszda, ugráló vár, íjászat, jurta, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az idei Disznótoros Kolbászfesztiválon ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás, a Kandó terem melletti épületben.


A budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a családok ideális rendezvénye. Mint ilyen, rengeteg gyerek és felnőtt programmal várják a látogatókat. A fesztivál az ország legjobb ár-érték arányú fesztiválja! Ingyenes a parkolás, díjmentes a WC-mosdó használat, ingyen szállítják a látogatókat az alacsonypadlós Fesztiválbuszok a fesztivál teljes nyitvatartása alatt folyamatosan, a Vasúttőrténeti Park és a Nyugati-Pályaudvar között oda-vissza.