Fesztivál

IV. Blue Danube Nemzetközi Filmfesztivál

Online nézhető ONLINE
2020. november 20. (péntek) 10:00 - 2020. november 29. (vasárnap) 21:00

Negyedik alkalommal rendezik meg a Blue Danube Nemzetközi Filmfesztivált elméletben Bécsben és Budapesten, gyakorlatban az online térben a magyar és az osztrák nézők számára 2020. november 20 és 29 között.
A fesztivál elkötelezett abban, hogy elhozza a világ legfrissebb rövidfilmes termésének a legjavát a magyar és az osztrák nézőknek, a programban rendszeresen helyet kapnak nagy sikereket elért, köztük Oscar-díjat, Európa filmdíjat elnyert vagy azokra jelölt alkotások.
A fesztivál vetítései idén nem a bécsi Schikaneder Kinoban és a budapesti Lurdy moziban, hanem online lesznek láthatóak. A legváltozatosabb  soportosításban lehet jegyet váltani 2 eurós ártól, de a teljes programra is csak 7 eurót kell kifizetni. A program szakmai vitafórummal is kiegészül, szándékaink szerint rövidfilmes rendezők, producerek, fesztiválszervezők és állami döntéshozók
között.


A fesztivál idei különlegessége az AR-technológia  (kiterjesztett valóság) alkalmazása, ezzel új élményt kínálva a nézőknek. Mindazok, akik letöltik az ingyenes “AR Go” mobil alkalmazást és a mobiltelefon kameráját 1000, 2000, 5000 forintos, vagy 5, 10, 20 eurós bankjegyre irányítják, a telefon kijelzőjén nézhetik meg az egyperces rövidfilmeket, amelyekkel idén lehetett először
nevezni. Ugyanígy hat egyperces film a fesztivál idején az aktuális papír alapú Magyar Narancsban megjelenő ikonok révén is nézhető lesz. Százados Ábel, 15 éves rendező filmje mellett török, holland, moldovai, spanyol és angol filmeket is láthatnak a technikai újdonságokra fogékony filmrajongók.