Fesztivál

KoreaON 2023 | Koreai kulturális fesztivál

Koreai Kulturális Központ
2023. július 07. (péntek) 10:00 - 2023. július 08. (szombat) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Koreai Kulturális Központ
1023 Budapest, Frankel Leó út 30-34

Július 7-8. között idén is ingyenes és változatos programokkal vár a Koreai Kulturális Központ a Frankel Leó utcában, több mint 8000 négyzetméteren. A legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást a sokszínű koreai kulturális kavalkádban. 


Zene, tánc és workshoppok
A Koreai Kulturális Központ színháztermében káprázatos tradicionális zenei és táncos bemutatókkal és workshopokkal készülnek a szervezők. Az érdeklődők felpróbálhatják a koreai népviseletet, a hanbokot, elsajátíthatnak néhány elegáns táncmozdulatot,megszólaltathatják a tradicionális hangszereket és énekelhetnek koreai dallamokat. A K-pop rajongók megcsillanthatják tudásukat, de azokra is izgalmas kihívások várnak, akik még csak most ismerkednek ezzel a műfajjal.


Kézműves foglalkozások, gyermekjátékok koreai módra
Az intézmény minden szeglete tartogat meglepetéseket a kétnapos fesztivál ideje alatt. Az oktatótermekben szakemberek mutatják be a koreai nyelvet, a kalligráfiát, a minhwa festészetet és a koreai foltvarrás technikáját. A kézműves foglalkozásokon bárki készíthet például hanji papír karkötőt vagy lótuszvirágot. A gyermekek kipróbálhatják a koreai tradicionális játékokat.


Színes koreai ételek
A gasztronómiai szerelmeseinek hagyományos koreai ételbemutatóval, kóstolóval és mini workshopokkal is kedveskednek. Korea megismerésének egyik legjobb módja a konyhaművészet megtapasztalása. Ízek, színek, illatok a többezer éves múltra tekintő hansik kulináriából. Elképesztő ízkombinációk: egyszerre csípős, savanyú, sós, keserű, édes ízek, szemet gyönyörködtető színek jelennek meg a tányérra tett fogásokon.


Mindent a koreai szépségről
Az eseményen szakértők mutatják be a koreai szépségipar innovatív megoldásait. A közösségi terekben K-beauty standokon kiderülnek a koreai nők arcápolási titkai, az érdeklődők egyénre szabott szépségápolási tippeket kaphatnak és kipróbálhatják a legújabb koreai beauty termékeket is.
 


A programokon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött!