A nyár legnépszerűbb miskolci gasztrosorozata ráadással kedveskedik az „ízek
kalandorainak”. A Gasztroplacc augusztus 20-án este a miskolci Erzsébet téren búcsúztatja a nyarat street food finomságokkal, zamatos borokkal, amelyekről ezúttal is a régió élvonalbeli éttermei és kiváló borászok gondoskodnak. A baráti beszélgetések zenei aláfestését autentikus cigány muzsikusok biztosítják, de hangulatos utcadíszítésekkel is várják az érdeklődőket.
A Keszegsütő sült keszeggel, haltepertővel, kulimásszal és házi kovászolt kenyérrel készül. A Sarokház standjánál sajttálakat és sajtfalatkákat lehet majd kóstolni házi lepénnyel, körözöttes és lecsós mártogatóssal. A Jam Étterem & Jam Kávézó babgulyást, házi hurkát, kolbászt, párolt lila káposztát, mézes mustármártást, bagett hoz, az édesszájúakat pedig somlói pohárkrémmel, teljeszínes csokoládétortával, epres sajttortával és barackos túrótortával kényeztetik majd. A zip’s BEER & Restaurant a legvagányabb street food fogásokkal érkezik, természetesen friss csapolt sörökkel együtt. A borkedvelők a bükki borvidék nedűit kóstolhatják majd a Palmetta Pincészet, a Gallay Kézműves Pince és Csáter Apó Pincéjének kínálatából. A rendezvény továbbra is ingyenesen látogatható.
Ingyenes