Fesztivál

XV. Oldtimer Show Budapest 2020

Magyar Vasúttörténeti Park
2020. június 12. (péntek) 09:00 - 2020. június 14. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Magyar Vasúttörténeti Park
1142 Budapest, XIV. kerület Tatai utca 95.

2020. április 17-19-ig 15. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. A 15 éves jubileum  alkalmából több újítást is bevezetnek. Először az olcsóbb pénteki jegyet, ami főként a nyugdíjas látogatóknak akar kedvezni. Pénteken a parkban szellősebb lesz a hely, nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni. A második fontos újítás a bővített nyitvatartás. Pénteken 13:00 helyett most már 12:00-kor ki fognak nyitni és 18:00 helyett 19:00-ig tartanak nyitva. Tehát a Pénteki nyitvatartás 2 órával bővül! Szombaton is bővül a nyitvatartás, hiszen ekkor is 19:00-ig tart majd nyitva a park a látogatók előtt, az eddig megszokott 18:00 óra helyett.
Az ajándékokról most sem feledkeznek meg. A jegypénztáraknál minden jegy mellé Oldtimer Show emlékmatricát adnak majd. A fesztivál látogatói részére ismét meghirdetik a „Retro öltözködési stílus verseny”-t! Menjetek a rendezvényre régi korok ruháiban és nyerjétek meg a napi 3-3 ajándék egyikét.
Az Oldtimer Show Kft. tovább erősíti a fesztiváljai „családbarát” jellegét. Még több játékot biztosítanak a gyerekeknek díjmentesen: állatsimogató, arcfestés, íjászat és kézműves foglalkoztató. Újdonság a nagy park füves területén a tűzoltóruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek, ami szintén díjmentes.
Ha már gondoltak a gyerekekre ajándékokkal, akkor a felnőttek se érezzék mellőzve magukat! A „Gasztro” utcában minden nap az első ezer látogatót Sápi gyümölcsbor kóstolásra hívják meg. A kézműves ételekből és italokból a „Vásártér”-en lehet majd vásárolgatni. A kis és a nagy parkban felállított vendéglőkben frissen sülteket fogyaszthatnak. Itt fontos megjegyezni, hogy az árakat szabályozzák és a minőséget is ellenőrzik, ahogy az októberi Disznótoros kolbászfesztiválon szokás. Újdonság lesz az egész családnak a Víztorony Parkban felállított óriáskerék!
Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum is, ahol az igazi Csabai kolbászt is meg lehet majd kóstolni. Itt felhívják a gasztronómia és a hagyományőrzés kedvelőinek figyelmét, hogy okt. 9-11-ig itt lesz megrendezve a 3 napos Disznótoros kolbászfesztivál is! 


A fesztiválokon díjmentesen lehet használni a park WC-mosdó egységeit. A parkolás is díjmentes lesz a kibővített parkolókban. Fontos megjegyezni, hogy a parkolót csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításait betartja. Főleg szombaton és vasárnap számítanak a parkolók telítettségére. A parkhoz közeli utcákban a parkolás hétvégén díjmentes. Kérik a látogatókat, hogy csak a parkolósávokba parkoljanak és ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba.
A Vasúttöréneti Parkba tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is, az Esztergomi vonalon utazva. A mozgást kedvelők érkezhetnek kerékpárral is! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítanak P1 parkolóban.

A legfontosabb kérdés (mint mindig) a kiállítási anyag. Ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n. Sőt! Minden eddiginél több külföldi oldtimer kiállító részvételére számíthatnak. A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok. Emellett számos kiegészítő program is lesz: a Víztorony Parkban „Tuning és sportautó kiállítás”, ahol Formula és egyéb versenycsapatok is bemutatkoznak. A Kalandjárók Kiállításon a legújabb lakókocsikat lehet  megnézni, megvásárolni. Lesznek ismét katonai táborok, harckocsik és harcászati bemutatók.
A fesztiváljok hétvégéjén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre kel! Ismét be lesz fűtve egy gőzmozdony, amin utazni is lehet. Lesz sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút kibővített sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás.


Oldtimeres szempontból persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide bárki benevezhet, akinek szép oldtimer járműve van. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend sokat számít. Március 1-től lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő ápr. 10-ig tart. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a rendezvényre!)
Ezen kívül lesznek még bőven oldtimer járműves programok: USA autó kiállítás az Orient előtt, teherautó és busz kiállítás a főutcában, traktor és gép interaktív kiállítás a Víztorony parkban. A tuningautók között külön szekcióban lesznek a Hotrod autók és a retro tuning autók (felspécizett oldtimerek).