Kiállítás

A cukiság faktor

Ludwig Múzeum
2023. június 23. (péntek) - 2023. november 12.

Helyszín:

Ludwig Múzeum
1095 Budapest, IX. kerület, Komor Marcell utca 1.

A nemzetközi válogatás célja, hogy bemutassa és kontextusba helyezze a kortárs művészet, különösen a festészet egyik világszerte elterjedt új és aktuális tendenciáját. A jellemzően a középgenerációhoz tartozó művészek alkotásaikban előszeretettel emelik be és gondolják újra, főként a kilencvenes évek rajzfilmjeiből ismert figurákat. Ez a könnyen felismerhető vizuális nyelv, amely az absztrakció és a figuralitás között mozog, és amely e két pólus tudatos elmosódásával, összjátékával vagy akár szétválasztásával kísérletezik.


A kiállított művek könnyed, játékos módon, humorral és (ön)iróniával közelítenek a társadalmakat súlyosan érintő globális vagy mindennapi problémákhoz. A „cukiság” fogalmát kritikai éllel ruházzák fel, arra ösztönözve a közönséget, hogy megkérdőjelezze a perfekcionizmust és a giccset, amelyet főként a közösségi média közvetít és képvisel.


Kurátorok: Jan Elantkowski, Maj  Ajna


Kiállító művészek: Katherine Bernhardt, Cosima von Bonin, Bozó Szabolcs, Jon Burgerman, Paul Chan, Maja Djordjevic, Philip Emde, Fischer Judit, Max Freund, Gallov Péter, Gelitin, Antwan Horfee, Ben Jjones, Teppei Kaneuji, Misaki Kawai, Austin Lee, Martin Lukác, Markéta Magidová, Makai Mira, Eddie Martinez, Annette Messanger, Takashi Murakami, Robert Nava, Anne Neukamp, Joakim Ojanen, Joyce Pensato, Mario Picardo, Paola Pivi, Hunter Potter, Mika Rottenberg, Tóth Balázs Máté, Felix Treadwell

Ajánlók és kritikák:

  • 2023. június 23.: A cukiság faktor A Ludwig Múzeum legújabb időszaki kiállítása a kortárs képzőművészetben...

Hozzászólások