Kiállítás

A Jövő iskolája - FLL robotdöntő és családi innováció kiállítás

Alternatív Közgazdasági Gimnázium
2020. január 11. (szombat) 10:00 - 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Alternatív Közgazdasági Gimnázium
1035 Budapest, III. kerület, Raktár utca 1

Két globális ifjúsági robotépítő-verseny, egy robotszumókupa, valamint megannyi ingyenes programozó workshop vár A Jövő Iskolája rendezvény látogatóira.


Ismét robotinvázió lesz Budapesten, hiszen a FIRST LEGO League regionális döntője keretében újra összemérik tudásukat a főváros legtehetségesebb ifjúsági robotépítői és -programozói, míg a kifejezetten a kisebb korosztály megcélzó FIRST LEGO League Junior budapesti kiállításán tíz éven aluli gyerekcsoportok mutatják majd be okosvárosprojektjeiket, valamint az azokban elhelyezett robotjaikat. A nemzetközi versenyre bulgáriai csapatokat is várnak, ráadásul a magas színvonalra jellemző, hogy tavaly a budapesti fordulóból továbbjutó TövisASAP egészen a detroiti világdöntő megosztott második helyéig menetelt. Idén a budapesti döntő zsűrijében többek között helyet kap a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, az EPAM, a Hipersuli, a DreamJo.bs szakértője, valamint Balogh Péter, az NNG alapítója és a Cápák között szereplője.


Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében megrendezett A Jövő Iskolája rendezvényen a két nemzetközi robotverseny mellett a RoboLabor Országos Robotszumó Bajnokság HelloWorld Kupája is különleges izgalmakat tartogat a látogatóknak, ráadásul a versenyek szüneteiben a helyszínen lévő fiatalok workshopokon építhetik meg és programozhatják be saját robotjaikat, illetve hazai szakértők előadásaiból megismerhetik a robotvezérlés jövőjét és trükkjeit.


A szervezők egy különleges innovációexpóval is készülnek, valamint több programmal kedveskednek a családoknak. A helyszínen ki lehet majd próbálni napjaink legújabb és legmodernebb társasjátékait, a látogatók egy LEGO kiállítással is találkozhatnak, valamint a hazai LEGO-közösség több jelentős képviselőjével, a fiatalok pedig hazai innovációs műhelyek által szervezett ingyenes workshopokon kóstolhatnak bele a programozásba és a robotvezérlésbe. A rendezvény főtámogatója és szakmai partnere a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége, az EPAM.


Ami biztosan lesz:
- FIRST LEGO League Budapesti regionális döntő
- FIRST LEGO League Junior Budapesti regionális döntő
- Robotszumó
- LEGO élménykiállítás
- Robotinvázió
- Workshopok kifejezetten gyerekeknek

A belépés mindenki számára ingyenes!

Hozzászólások