Kiállítás

A Moment to Land - Kiállítás és performance

Bethlen Téri Színház
2023. szeptember 19. (kedd) 18:00 - 2023. szeptember 22. (péntek) 18:00

Helyszín:

Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

"Elmondanád nekünk, mit jelent számodra az otthon?" Erre a kérdésre 12, különböző műfajokhoz, művészeti ágakhoz tartozó művész gyűjtött válaszokat Ausztriában, Magyarországon, Szerbiában és Spanyolországban. A válaszok alapján születő benyomásaikat egy színházi előadás és egy kiállítás formájában mutatják meg a Bethlen Téri Színházban, ahol a #HoME projekt három fázisa most együtt látható:

HoME installáció
Egy interaktív mobil stúdió és az azt körülvevő tér. A stúdióban elhangzó egyéni válaszok a kollektív térben zene formájában jelennek meg. A privát térben a látogatók egyedül maradhatnak és elgondolkodhatnak otthonuk valódi természetéről, miközben az installáció körül mások hallgatják a bent zajló folyamatok segítségével létrehozott, szavak nélküli hangzásokat.

HoME kiállítás
Hét különböző típusú audiovizuális alkotás gyűjteménye, amelyet a résztvevő művészek az installációval való utazásokat követően hoztak létre.

A Moment to Land
A résztvevő művészek zenés színházi előadása. Hangszeres és elektroakusztikus zeneszerzők, videoművészek, táncosok, előadóművészek, színészek és rendezők dolgoznak együtt, hogy betekintést nyújtsanak abba, mit jelenthet számukra az otthon. Az előadásban angol nyelvű szövegek hangzanak el.

A projektben részt vevő művészek:
Ricardo Castro Arceiz - interdiszciplináris előadóművész.
Bolcsó Bálint - zeneszerző
Dunja Crnjanski - zongoraművész, előadóművész
Marco Döttlinger - zeneszerző
Éry Franciska - rendező
Gryllus Ábris - interdiszciplináris előadóművész
Branislav Jovancevic - zeneszerző
Jug Marković - zeneszerző
Carlos Nuñez Medina - zeneszerző
Julio Cesar Palacio - zeneszerző és hangművész
Eva Maria Schaller - koreográfus
Conny Zenk — videóművész, visual composer
UMZE Kamaraegyüttes
művészeti vezető: Vajda Gergely


A HoME tizenkét művész együttműködése melyet négy ország (Ausztria, Magyarország, Spanyolország és Szerbia) újzenei szervezetei, illetve ezek művészeti vezetői hoztak létre. A művészek között vannak elektronikus és hangszeres zeneszerzők, előadóművészek, táncosok, színházi alkotók. Arra vállalkoztak, hogy az otthon fogalmáról, illetve ezáltal a szűkebb és tágabb értelemben vett közösségeikről többet tudjanak meg, illetve az így összegyűjtött benyomásokból és tudásból különféle kollektív művészeti alkotásokat hozzanak létre. A projekt ötletadója és művészeti vezetője Gryllus Samu, akinek a kiindulási pontja a közösség emlékezetének megismerése, az egyéni és a kollektív narratívák valamiféle összeegyeztethetőségének gondolata volt. A résztvevő tizenkét művész kiválasztása egy nyílt pályázati felhívás útján történt.
A HoME projekt előadása és kiállítása szeptember 19-én 18 órától mutatkozik be a Bethlen Téri Színházban, a kiállítás megnyitója 18 órakor, az előadás 19 órakor kezdődik. Az előadás hossza kb. 70 perc. A kiállítás szeptember 22-ig látható.
Az esemény támogatója az Osztrák Kulturális Fórum.

Az esemény INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail címen keresztül tudtok: jegy@bethlenszinhaz.hu

projekt az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatásával valósul meg.
Projekt partnerek:
Gryllus Kft (HU)
Black Page Orchestra (AT)
Festival Mixtur (ES)
Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski” (RS)

Hozzászólások